Mainos

MTV3: Jäätteenmäki halutaan ehdokkaaksi Helsingin vaalipiiristä

Suomen Keskustan piiripuheenjohtajien suuri enemmistö toivoo, että puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki asettuisi tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolle Helsingin vaalipiiristä.

Peräti 18 piirin puheenjohtajat katsovat, että puolueen pääministerikandidaatin tulee pyrkiä eduskuntaan Etelä-Suomesta, missä ratkaistaan maan suurimman puolueen asema.

- Istuvan puheenjohtajan pitäisi haastaa nykyinen hallitus ja nykyinen pääministeri hänen kotikentällään, elikä Helsingissä, puheenjohtaja Antti Rantakangas Pohjois-Pohjanmaa keskustapiiristä kertoo.

MTV tavoitti Keskustan kaikkien piirien puheenjohtajat. Heistä peräti 18 toivoo, että Jäätteenmäki asettuisi ehdolle Helsingissä. Tätä mieltä on muun muassa Jäätteenmäen oman piirin, Etelä-Pohjanmaan, puheenjohtaja Jukka Vihriälä.

Samalla linjalla on myös Helsingin piirin johtaja. - No, puheenjohtaja on pitkän linjan helsinkiläinen. asunut Töölössä yli kaksikymmentä vuotta ja tuota, Helsinki tarvitsee uskottavaa ehdokasta, puheenjohtaja Tommi Kytölä painottaa.

Vain kahden piiripuheenjohtajan mielestä pohjalaissyntyisen Jäätteenmäen tulisi asettua edelleenkin ehdolle Vaasan vaalipiirissä. Ja yksi ilmoitti toivovansa Jäätteenmäkeä Helsinkiin, mutta sanoi kunnioittavansa puheenjohtajansa päätöstä, mikäli hän haluaa jatkossakin edustaa Vaasaa.

Toistaiseksi Jäätteenmäki on sanonut pysyvänsä entisessä vaalipiirissään. Pääkaupunki on tunnetusti vaikea paikka Keskustalle. Jäsenkirjakepulaisista vain Olli Rehn ja Esko Aho ovat nousseet Helsingistä eduskuntaan. Liisa Kulhia tosin valittiin Arkadianmäelle sitoutumattomana Keskustan listoilta -83 ja Kyllikki Virolainen nousi parlamenttiin aikanaan varasijalta.

Helsingissä on nyt poikkeuksellisen paljon liikkuvia äänestäjiä. Viime vaalien ääniharavista kun ovat poissa ainakin presidentti Tarja Halonen, Esko Aho, Kirsi Piha ja mahdollisesti myös Sauli Niinistö.

Keskustan Olli Rehn ilmoittaa syys-lokakuussa, lähteekö hän ehdokkaaksi tulevissa maalisvaaleissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.