Mainos

MTV valittaa Sävelradion lakkautuspäätöksestä

Juridisessa selvityksessä lakkautuspäätöksen asiasisällöstä on käynyt ilmi selviä virheitä.

MTV aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen valtioneuvoston päätöksestä lakkauttaa Sävelradion toimilupa.

- Juridisessa selvityksessä kävi päätöksen asiasisällöstä ilmi selviä virheitä, jotka käydään valituskirjelmässä yksityiskohtaisesti läpi. Lisäksi Sävelradio on ainoa toimivista, lupaa hakeneista radioasemista, jonka lupaa ei jatkettu, sanoo MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara.

- MTV haluaa etsiä kaikki mahdolliset keinot kuuntelijoiden suuresti suosiman Sävelradion toiminnan pysyttämiseksi hengissä vuodenvaihteen jälkeenkin. Sävelradiolla on noin 500 000 viikoittaista uskollista kuulijaa ja lähes 50 000 on allekirjoittanut adressin Sävelradion puolesta. Ei tällaista toimintaa voi lopettaa, Karhuvaara sanoo.

Omistuskysymys ratkaisi

Ministeri Susanna Huovinen perusteli lakkautuspäätöstä sillä, että Suomeen haluttiin saada mahdollisimman monipuolinen radiotarjonta. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että omistuksen monipuolisuus, jota ei lain kriteereissä mainita, tulikin keskeiseksi päätöskriteeriksi.

- Kriteerin käyttö prosessissa on epäjohdonmukaista; 30 %:n osuus pienestä 47 miljoonan euron radiomainonnan markkinasta asetti Suomen Uutisradion paitsioon, mutta SanomaWSOY:n lähes 30 %:n osuus Suomen koko 1 200 miljoonan euron mediamainosmarkkinasta ei estänyt valtioneuvostoa myöntämästä kolmea radiotoimilupaa SWelcomille, Karhuvaara toteaa.

Vuonna 2005 Sävelradion omistuksen muuttuessa omistusrakenne ei estänyt toimiluvan saamista, mutta runsaan vuoden kuluttua se olikin voittamaton este. Karhuvaara hämmästelee perustelua, että Sävelradion toimiluvan jatkaminen olisi loukannut muiden hakijoiden tasapuolista kohtelua ja olisi asettanut Sävelradion erikoisasemaan.

- Sävelradiohan oli ainoa toimivista radioista, jonka toimilupaa ei jatkettu. Tässä mielessä Sävelradio todellakin asetettiin erikoisasemaan, Karhuvaara sanoo.

Ratkaisu vastoin kestävää viestintäpolitiikkaa

- Se että Sävelradion ohjelmistolupa pidetään erillispäätöksin voimassa ja sitten vain reilun vuoden jälkeen tämä tarkkaan lupaehtojen mukainen toiminta lopetetaan, on kaikkea muuta kuin kestävää politiikkaa, sanoo Karhuvaara.

- Kestävässä viestintäpolitiikassa tulisi lähteä siitä, että ratkaisuja tehdään pitkällä jänteellä, luodaan yrityksille mahdollisuudet ansaintaan, kannustetaan yrityksiä investoimaan yleisön palvelun parantamiseksi sekä luodaan puitteet kilpailukykyiselle yritystoiminnalle. Nähty ratkaisu on nyt kaikkea muuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.