Mainos

MTV Uutislive klo 15: Öljyn hinta syöksyy – edessä edullinen talvi?

MTV Uutislivessä puhutaan tänään luonnonkatastrofeista ja varautumisesta niihin. Lisäksi puntaroidaan öljyn hinnan romahdusta – onko kuluttajalle tiedossa edullinen talvi? 

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut viime kesästä liki 30 prosenttia. Syiksi mainitaan maailmantalouden hidastumisen – mikä on vähentänyt kysyntää – ja toisaalta öljyntuotannon suuri määrä.

Erikoista hinnan romahduksessa on se, että lasku osuu keskelle Ukrainan sekä Irakin ja Syyrian kriisejä. Yleensä kriisit nostavat öljyn hintaa, vaan ei ei nyt.

Öljyntuottajamaista myös Venäjä on riippuvainen öljytuloista. Miten pahasti tämä keikuttaa presidentti Vladimir Putinin asemaa?

Entä pieneneekö suomalaisen kuluttajan bensa- ja lämmityslasku ensi talvena?

MTV Uutislivessä klo 15 Anne Sjöholmin kanssa öljyn hinnan strategista merkitystä arvioi Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju

Sata miljoonaa ihmistä luonnonkatastrofien armoilla

Lähes 100 miljoonaa ihmistä joutui viime vuonna erilaisten luonnonmullistusten armoille.

Yleisin luonnonkatastrofi oli tulva ja toiseksi yleisin myrsky, jotka aiheuttivat yhteensä 85 prosenttia luonnonmullistusten kuolonuhreista. Pahimmin katastrofit koettelivat Aasian maissa asuvia ihmisiä.

Tiedot käyvät ilmi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton IFRC:n julkaisemasta Maailman katastrofiraportista. Raportissa painotetaan riskeihin varautumista ennalta.   

MTV Uutislivessä aiheesta kertoo IFCR:n operaatiokoordinaattori Andreas von Weissenberg.

Weissenberg oli auttamassa Haiyan-taifuunin uhreja Filippiineillä. Haiyan oli viime vuoden vakavin luonnonkatastrofi, ja se vaikutti lähes 16 miljoonan ihmisen elämään..

Riskien vähentäminen ei ole helppoa, sillä sadat miljoonat ihmiset viljelevät rehevää maata tulivuorten lähellä tai saavat hyviä kalansaaliita tulva-alueilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.