Mainos

MTV Uutiset ambulanssin kyydissä Ukrainassa: Talvi hankaloittaa avun perillemenoa

Väkivaltaisuudet ovat alkaneet kiihtyä Itä-Ukrainassa parin kuukauden hiljaisemman jakson jälkeen. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste pääsi paikalliseen sotilastukikohtaan ambulanssin kyydissä.

Elämä on alkanut talven tullen hankaloitua Ukrainassa. Syyskuussa, kun koulut alkoivat, aseet vaikenivat joksikin aikaa. Nyt ammuskelu on taas kiihtynyt. Myös kylmenevä sää ja sateet ovat tuoneet omat ongelmansa.

Donbassin alueella vierailevan MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen matka katkesi kelirikon takia, kun hän oli menossa jututtamaan sotilaita etulinjassa.

– Pääsin Artemivsk-nimisestä kaupungista mielenkiintoiselle matkalle ambulanssin kyytiin. Meillä oli tarkoitus käydä parissa paikassa hakemassa sairastuneita tai loukkaantuneita sotilaita. Ambulanssin matka päättyi kuitenkin mutaliejuun yhden mäen alle, Saraste kertoo.

– Jatkoimme koko joukko ambulanssin henkilökuntaa myöden sitten lopun matkan kävellen. Toimme mukanamme sotilaille lisää lääkkeitä, sidetarpeita ja muuta tarvittavaa. Tästä tukikohdasta emme voineet ottaa ketään mukaan, koska autokyytiä perille ei ollut.

Saraste kertoo, että sotilaat ovat tukikohdissa pitkät ajat omillaan.

– Nuoret miehet ovat täällä kerrallaan kuukauden päivät, ehkä pidempäänkin, ja yrittävät selvitä mahdollisimman hyvin ihan omin nokkinensa. Ambulanssit käyvät paikan päällä pari kertaa viikossa. Hätätilanteessa tai esimerkiksi tulitusten aikaan paikalle yritetään päästä tietysti useamminkin.

Sarasteen mukaan syyskuussa alkanut hiljaiselo alueella on selvästi päättymässä.

– Tulitauko on pitänyt aina näihin päiviin asti, mutta viime aikoina tulitus on kiihtynyt myös raskaammilla aseilla. Myös Etyjin tarkkailijat ovat sen huomanneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.