MTV Urheilun tiedot: Jokerien taustalla naruja vetelee liigakaukaloista tuttu kiekkovaikuttaja – reagoi yhteydenottoon äkillisellä tavalla

10:00
Tulosruutu uutisoi Jokerien Mestis-hankkeen tuoreimmista käänteistä viime viikolla.

SM-liigan yhteysjohtajana, Finnair-stadionin toimitusjohtajana ja Espoo Bluesin toimitusjohtajana tunnettu entinen jokerikapteeni Jarmo Koskinen on MTV Urheilun tietojen mukaan Jokerien uuden hankkeen taustavoimia.

Jokerien taustalla edustusjoukkueen asioita edistävien hahmojen henkilöllisyys on toistaiseksi pysynyt julkisuudelta piilossa, mutta MTV Urheilun kahdesta eri lähteestä varmistetun tiedon mukaan tällä hetkellä seuran Mestis-projektia vetää urheilujohtajana aiemminkin profiloitunut Jarmo Koskinen.

Jokerien kapteeninakin 1980-luvulla kiekkoillut Koskinen olisi työuransa puolesta looginen valinta edustusjoukkueen taustayhtiön Team Jokerit oy:n johtoon. Koskinen työskenteli peliuransa jälkeen Hartwall-areenassa ja Jokereissa johtotehtävissä 1990-luvun lopulla ja siirtyi 2000-luvun taitteessa FC Jokerien kautta Finnair-stadionin toimitusjohtajaksi.

Myöhemmin SM-liigan yhteysjohtajana (2007–2015) ja Espoo Bluesin toimitusjohtajana (2015) toiminut Koskinen ei ollut halukas kommentoimaan Jokerien tilannetta – tai mitään muutakaan – MTV Urheilun tavoitettua hänet maanantaina puhelimitse.

– Ei ole mahdollisuutta nyt kommentoida sitä asiaa, kiitos soitosta, Koskinen vastasi ja lopetti puhelun äkillisesti.

Viime vuosina Koskinen on työskennellyt konemyyntiin keskittyvässä suomalaisyrityksessä.

Jokereilla käytännössä vain kaksi viikkoa aikaa

Koskisella ja Jokerien muulla taustaväellä on tulossa kova kiire, jotta seura saa edustusjoukkueen ensi kaudeksi Suomi-kiekon toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen.

MTV Urheilun tietojen mukaan Jokerien on tehtävä hakemus sarjapaikasta seuraavien kahden viikon aikana. Jääkiekkoliiton liittohallitus kokoontuu 24. tammikuuta, jolloin mahdollista hakemusta olisi tarkoitus käsitellä.

Jokerien hakemuksen on kuitenkin oltava toimitettuna jo hyvissä ajoin, noin viikkoa ennen liittohallituksen kokousta, jotta hallituksen jäsenet saavat riittävän ajan perehtyä seuran suunnitelmiin. Näin ollen Jokerien on tultava ulos suunnitelmiensa kanssa ja lähestyttävä Jääkiekkoliittoa sekä Mestistä viimeistään 17. tammikuuta.

Seuralta ei toistaiseksi ole tullut vielä minkäänlaista virallista lähestymistä Jääkiekkoliiton suuntaan.

Liittohallituksen kokouksen jälkeen Jokerien asia etenisi Jääkiekkoliiton erillisen lisenssikomitean käsiin. Virallinen ja kattava lisenssihakemus yhtiön olisi toimitettava maaliskuun loppuun mennessä.

Halliasia ja yhtiön taustat tapetille

Jokereille pidetään Mestiksessä ja sitä pyörittävässä Jääkiekkoliitossa ovea auki, sillä seuran vetovoima ja mediakiinnostavuus tarjoaisi poikkeuksellista näkyvyyttä sarjalle.

Yksikään sarjajärjestelmän ulkopuolinen seura ei ole aiemmin saanut paikkaa Mestiksestä, eikä sarjapaikan hakemisessa tällä tavoin ole olemassa tarkkaan määriteltyä kaavaa. Jääkiekkoliiton hallituksessa odotetaankin, että Jokerit selvittää vapaamuotoisella tavalla mahdollisimman kattavasti seuran suunnitelmat ensi kaudesta ja tulevaisuudestaan.

Hakemuksessa on oltava selvitettynä ainakin Jokerien suunnitelmat ensi kauden kotiotteluista ja tarkemmin ottaen siitä, missä ne pelataan. Venäjä-vastaisten pakotteiden vuoksi Ilmalan areenan kohtalo on korkeammissa käsissä, ja HIFK:n kotipyhättönäkin toimiva Helsingin Jäähalli on aikataulunsa puolesta tukossa.

Väistötiloiksi on väläytelty taustakeskusteluissa muun muassa Espoon Metro-areenaa, Pirkkolan jäähallia ja Helsingin Jäähallin harjoitusjäähallia.

Halliasian lisäksi Jokerien on kerrottava Jääkiekkoliitolle tarkempaa tietoa Team Jokerit oy:n rahoituspohjasta. Toistaiseksi mahdollisten osakkaiden ja yhtiön hallituksen jäsenten henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Kaupparekisterin julkisten tietojen mukaan Joel Harkimo omistaa Team Jokerit oy:n osakkeet sataprosenttisesti, ja ainoa hallituksen jäsen on Jokerit ry:n edustaja Jorma Mäkinen. Nämä tiedot ovat viimeaikaisten uutisten perusteella kuitenkin ainakin osittain vanhentuneita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja