Uutinen Jokerien tukalasta tilanteesta potkaisi tapahtumiin vauhtia – puhelinlinjat aukesivat: "Meitäkin kiinnostaa heidän tarinansa jatkuminen"

0:57
Jokerit yhteydessä Mestiksen suuntaan – operatiivinen johtaja tarkentaa mahdollisen prosessin kulkua

Helsingin Jokerien paluu suomalaiseen edustuskiekkoiluun etenee tahmeasti. Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro kertoi aiemmin MTV Urheilulle, ettei tiedossa ole mitään virallista lähestymistä sarjaa tai Jääkiekkoliittoa kohtaan. Uutinen Aron kommenteista laittoi kuitenkin tapahtumiin vauhtia.

Aro painotti torstaina aamupäivällä, ettei merkittävää harppausta kohti tilanteen konkreettista muuttumista ole vieläkään tapahtunut. Uusia keskusteluja, epävirallisia sellaisia, on kuitenkin käyty.

– Viimeisin yhteydenotto on käyty tänään (torstaina) aamupäivällä. Jos ymmärsin oikein, he ilmoittivat olevansa tammikuun aikana halukkaita jättämään liittohallitukselle hakemuksen sarjapaikasta, jotta he pääsisivät myöhemmin hakemaan lisenssiä. Ilmeisesti he tekevät töitä nyt sen eteen, Aro sanoi MTV Urheilulle.  

Jääkiekkoliiton liittohallitukselle tulee jättää hakemus sarjapaikasta tammikuun aikana. Mestiksen linsenssihakemuksen takaraja on maaliskuussa.

– Nämä ovat kaksi erillistä asiaa. Ensiksi pitää saada oikeus sarjapaikkaan, jonka jälkeen voi hakea lisenssiä, Aro täsmensi. 

Hakemusten kiristyvän aikaikkunan lisäksi suurimmat Jokereita koskevat kysymykset liittyvät halliin, jossa se ottelunsa pelaisi. Entisen Hartwall Arenan kauppa on solmussa sen venäläisomistajien vuoksi, ja tapahtumakalenteriltaan ruuhkaisen Helsingin Jäähallin käyttöä on vasta tunnusteltu.

Aro muistuttaa, että Mestis etenee toistaiseksi ensi kauden suunnitelmissaan "normaalisti".

– Vaikka Jokerit on hieno seura, sillä on hienot perinteet – ja meitäkin kiinnostaa heidän tarinansa jatkuminen – meillä on Mestis. Sarjassa on 13 pirun hyvää suomalaista seuraa, jotka tekevät hyvää työtä siellä tällä hetkellä. Me pelataan Suomen viihdyttävintä ja maalirikkainta lätkää. Jokerit ei vaikuta sen jatkumiseen, se on päivänselvä asia. Teemme täysillä töitä sen tiedon mukaan, mikä meillä on tällä hetkellä olemassa.

0:59
Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja