Jokerien johtohahmo paljastaa MTV Urheilulle: Seura jättää Mestis-hakemuksensa huomenna

3:11
Tulosruutu: Jokerit hakee Mestis-paikkaa

Jokerit hakee paikkaa Mestiksestä ensi kaudella. Asia varmistui maanantaina, kun seuran paluuhankkeen johtohahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen vahvisti asian MTV Urheilulle. Hakemuksen ympärillä on ollut näihin päiviin asti suurta epävarmuutta seuran niukan tiedotuslinjan ja kiireisen aikataulun vuoksi.

Helsingin Jokerien edustusjoukkue saatetaan nähdä ensi kaudella jälleen Suomen kiekkokartalla, sillä seura hakee sarjapaikkaa Suomen jääkiekkoilun toiseksi korkeimmalta tasolta Mestiksestä. Asian vahvisti MTV Urheilun tavoittama Jarmo Koskinen, jonka mukaan seuran edustuksen uusi taustayhtiö Team Jokerit Oy lähettää sarjapaikkahakemuksensa Jääkiekkoliitolle tiistaina.

– Lähetämme hakemuksen huomenna.

– Meillä on ihan luottavainen olo, että Jokerit pelaa Mestistä ensi kaudella, Koskinen totesi.

Koskinen ei voinut kuitenkaan paljastaa käytännössä mitään yksityiskohtia Jokerien uudesta hankkeesta. Joukkueen ensi kauden kotiotteluiden pelipaikkakin jää toistaiseksi vielä pimentoon.

– Halliasia ei ole täysin meidän käsissämme, joten en voi sitä kommentoida, Koskinen sanoo.

Koskinen viittaa kommentillaan siihen, että entisen Hartwall-areenan myynti on monen mutkan takana ja vaatii nykyisten venäläisomistajien suostumuksen lisäksi erityisjärjestelyjä viranomaistahoilta.

Jos Ilmalan areenaa ei ole saatavissa ensi kauden pelipaikaksi, Jokereilla on olemassa Koskisen mukaan myös toinen vaihtoehto.

Jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu ensi viikolla käsittelemään Jokerien hakemusta Mestiksen sarjapaikasta. Mikäli liittohallitus pitää hakemusta potentiaalisena ja mielekkäänä, seuran toimintamahdollisuuksia tarkastellaan maaliskuussa Jääkiekkoliiton erillisessä lisenssikomiteassa.

Lisenssihakemuksen ehdot ovat tarkkaan määritellyt, kun taas liittohallituksen hakemuskäsittely on luonteeltaan epämuodollisempi, eikä hakemukselle ole asetettu etukäteen tarkkoja raameja. MTV Urheilun haastatteleman hallituslähteen mukaan hakemuksesta on kuitenkin käytävä selvästi ilmi seuran suunnitelmat ensi kaudesta, seuran rahoituksesta ja pelipaikasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja