MTV Ukrainan ja Puolan rajalla: Ihmiset ahtautuvat täysiin juniin paniikissa – "Edes Tokion ruuhkassa ei ihmisiä survota tällä tavalla"

Kirjeenvaihtajamme raportoi matkastaan Puolan rajalle Ukrainassa:"Ihmiset survoutuvat juniin – matka kestänyt 24 tuntia" 0:54
MTV Uutiset Puolan rajalla: Näin ukrainalaiset pakenevat sodan jaloista kohti Puolaa – junat on ahdettu äärimmäisen täyteen.

Puolaan on paennut sodan jaloista jo yli 100 000 ukrainalaista. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja on matkannut junalla Kiovasta Puolan rajalle ja kertoo, että junat on ahdettu äärimmäisen täyteen.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste, joka raportoi sodan alkuhetkistä Kiovasta, on päässyt nyt pois kaupungista ja edennyt Ukrainan ja Puolan rajalle.

– Tämä on ollut pitkä ja kivulias matka, joka on kestänyt nyt 24 tuntia, Saraste kuvailee.

Saraste kertoo saaneensa seisomapaikan junasta.

– Ne ovat niin täynnä, että edes Tokiossa ruuhka-aikana ei ihmisiä survota tällä tavalla juniin. Siellä on syntynyt aikamoisia kahakoita ja tappelunujakoita.

Sarasteen on tarkoitus siirtyä Puolan rajan yli, mutta toistaiseksi ei vielä ole mitään arviota siitä, paljonko tähän menee aikaa. 

Puolasta on tähän mennessä paennut yli 120 000 ihmistä. Yhteensä yli 850 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Ukrainan rajojen sisällä ja siirtymään toisaalle sotatoimialueilta.

Lue myös:

    Uusimmat