HPK Suomen mestaruuteen jatkoerässä – näin ratkaiseva finaaliottelu eteni

Kärpät ja HPK taistelivat Suomen mestaruudesta SM-liigan finaalisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Oulussa. MTV Urheilu seurasi HPK:n voitoksi kääntynyttä jännittävää ratkaisuottelua hetki hetkeltä.

Kärpät ja HPK huipensivat tasaisen ja laadukkaan finaalisarjansa komeasti, sillä ratkaisua haettiin aina jatkoerästä asti.

Ratkaisijaksi nousi HPK:n Markus Nenonen, joka tulitti 2-1-voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

SM-liigan ratkaisevan finaaliottelun tapahtumaseuranta:

1. jatkoerä

HPK-kapteeni Otto Paajanen palkittiin pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle annettavalla Jari Kurri -palkinnolla.

75.24: MAALI! HPK 3-2! HPK on Suomen mestari! Markus Nenonen latoo tulisesti kiekon ylivoimalla Veini Vehviläisen jalkojen välistä reppuun.

73.32: JÄÄHY! Niklas Friman saa Aleksi Heponiemen mailan kasvoihinsa. Frimanin kasvot aukeavat ja Heponiemelle tuomitaan 2+2 minuutin rangaistus.

73. min: Kärpät on saanut jatkoerässä hieman otetta itselleen ja vyöryy säännöllisin väliajoin kohti maalia.

73. min: Radek Koblizek toimittaa kiekon pienestä kulmasta kohti maalia. Larmilla on hetki vaikeuksia paikallistaa kiekko, mutta lopulta HPK-vahti kahmii sen itselleen.

72. min: Kärppien Miska Humaloja rynnii röyhkeästi kohti maalia, mutta Larmi ei päästä kiekkoa millään selkänsä taakse.

71. min: Oskar Osala laukoo jälleen kohti maalia, mutta Larmi on jälleen hanskoineen tiellä.

68. min: HPK:n Teemu Turunen pujottelee näyttävästi kohti Kärppien maalia, mutta peliväline karkaa juuri ratkaisevalla hetkellä.

67. min: Oskar Osalalla on elämänsä tilaisuus naulata Kärpät mestaruuteen, mutta Larmi torjuu kiekon upeasti.

66. min: Kiekko pomppii vaarallisesti HPK:n maalin edustalla, mutta Larmi ehtii ensimmäisenä poimimaan pelivälineen haltuunsa.

64. min: Tiukkaa on taistelu. Maalipaikat ovat tällä hetkellä hyvin vähissä.

61. min: HPK:n Niklas Friman pääsee laukomaan, mutta Vehviläinen koppaa varmasti.

Ensimmäinen jatkoerä on käynnissä!

3. erä

Kolmen erän jälkeen Larmille on kertynyt yhteensä 23 torjuntaa. Vehviläisellä tähän mennessä 13 torjuntaa.

Kolmas erä on takana. Kärpät ja HPK ratkaisevat Suomen mestaruuden jatkoerässä.

59. min: Ville Leskinen kiertää kiekon kanssa vauhdikkaasti HPK:n alueella, mutta Larmi torjuu Leskisen laukauksen varmasti.

58. min: Reilu kaksi minuuttia ottelua jäljellä. Voittomaali odottaa yhä tekijäänsä.

54. min: Emil Larmille sattuu kömmähdys maalin takana ja Jari Sailiolle avautuu upea maalipaikka. Larmi kuitenkin kuittaa virheensä komealla pelastuksella. HPK käyttää tilanteen jälkeen aikalisänsä.

50. min: Kymmenen minuuttia kolmatta erää jäljellä. Tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta tällä hetkellä.

49. min: Videotarkastuksen tulos on selvä: Ei maalia!

49. min: Nicklas Lasu pääsee nokikkain Emil Larmin kanssa, mutta Larmi venyy häikäisevään torjuntaan. Kiekko jää Larmin varusteiden alle maaliviivan tuntumaan, joten tilanne tarkistetaan vielä videolta.

47. min: Rasmus Kupari pääsee laukomaan hyvältä etäisyydeltä, mutta Emil Larmi jatkaa HPK:n maalilla hyviä otteitaan.

43. min: Lucenius löytää ovelalla syötöllä Eetu Tuulolan, mutta Tuulolan yritys takatolpalta epäonnistuu.

42. min: HPK petaa Niclas Luceniukselle hyvän maalintekopaikan, mutta Vehviläinen koppaa HPK-hyökkääjän kudin syliinsä.

42. min: Kärppien Michal Kristof pääsee kääntämään ovelan laukauksen kohti Emil Larmia, mutta HPK-vahti selvittää tilanteen.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

HPK:n Emil Larmi venyi toisessa erässä kiekon tielle yhdeksän kertaa. Veini Vehviläiselle merkittiin Kärppien tolppien välissä viisi koppia.

Toinen erä päättyy 1-1-lukemissa. Erän ainoasta osumasta vastasi HPK:n Arto Laatikainen.

39. min: HPK selvittää jälleen alivoimansa. Markus Niemeläisen urhautuva pelaaminen kulutti kellosta tärkeitä sekunteja.

36.43: JÄÄHY! HPK:n Miro Karjalainen taklaa Ville Leskistä sääntöjen vastaisesti ja joutuu jäähylle estämisestä.

36. min: HPK:n Filip Riskalla on huikea paikka tällätä vierailijat johtoon, mutta Veini Vehviläinen venyy Kärppien maalilla upeaan torjuntaan.

36. min: Ville Leskinen petaa Aleksi Heponiemelle erinomaisen maalintekopaikan, mutta HPK-vahti Emil Larmi on tehtävien tasalla.

34.16: MAALI! HPK 1-1! Konkaripuolustaja Arto Laatikainen latoo Valtteri Puustisen mainion syötön takatolpalta verkkoon.

33. min: Nicklas Lasu ajaa taidokkaasti HPK:n maalille, mutta Larmi poimii lavasta hieman karanneen pelivälineen räpylänsä alle.

33. min: HPK:n Janne Tavi on lähellä karata läpiajoon, mutta ei epäonnekseen saa syöttöä haltuunsa, joten tilanne kuivuu kasaan.

31. min: HPK on jälleen täysilukuinen. Kärpät pelasi jälleen erinomaista ylivoimaa, mutta ylärima pelasti HPK:n toiselta takaiskulta.

30. min: Kärpät saa jälleen ylivoimapelinsä pyörimään ja on erittäin lähellä onnistumista. Teemu Kivihalme laukoo tulisesti, mutta kiekko kimpoaa ylärimasta kaukalon ulkopuolelle.

28.30: JÄÄHY! HPK:n Jere Innala huitoo Jani Hakanpään mailan säpäleiksi ja joutuu miettimään tekosiaan jäähypenkillä.

26. min: Tasainen vaihe ottelussa menossa. Tällä hetkellä mennään päästä päätyyn, eikä laadukkaita hyökkäyksiä olla juurikaan viime minuuttien aikana nähty.

24. min: HPK selvittää toisen alivoimansa kunnialla. Almari on jälleen jäällä.

23. min: Kärpät saa jälleen vahvan pyörityksen HPK:n alueelle, mutta HPK pitää isäntien yritykset kurissa.

21.43: JÄÄHY! Kärpät pääsee toistamiseen tässä ottelussa ylivoimalle, kun Niclas Almari saa kahden minuutin rangaistuksen estämisestä.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Veini Vehviläinen venyi Kärppien maalilla avauserässä neljään torjuntaan. Emil Larmille torjuntoja kertyi kuusi.

Ensimmäinen erä on taputeltu. Kärpät johtaa ottelua 1-0 Jasper Lindstenin ylivoimaosumalla.

19. min: Joukkueet täysilukuiset. Kärpät tylsyttää toden teolla HPK:n ylivoiman. HPK ei saanut missään vaiheessa kuviotaan kuntoon.

16.17: JÄÄHY! HPK pääsee jälleen ylivoimalle. Kärpät-kapteeni Atte Ohtamaa joutuu jäähyaitioon kahdeksi minuutiksi.

14. min: Avausmaalintekijä Lindsten pääsee laukomaan, mutta Larmi torjuu kiekon helposti räpyläänsä. Vihellyksen jälkeen pientä nahistelua, mutta kukaan ei joudu jäähyaitioon.

14. min: HPK:n Markus Nenonen ajaa röyhkeästi Kärppien maalille, mutta Veini Vehviläinen sulkee pelivälineen varusteidensa alle.

12. min: Kärpät selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa mallikkaasti. HPK sai kiekon hallitusti isäntien alueelle, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan.

09.28: JÄÄHY! HPK rakentelee komean hyökkäyksen ja pakottaa Kärpät rikkomaan. Maalintekijä Jasper Lindsten jäähyaitioon.

07.41: MAALI! KÄRPÄT 1-0! Kärppien vahva ylivoimapyöritys palkitaan ja Jasper Lindsten täräyttää kiekon ensimmäisen kerran HPK:n verkkoon.

6. min: Kärpät saa heti hienon tilanteen aikaiseksi, mutta Larmi on maalillaan valppaana ja torjuu kotijoukkueen yrityksen.

05.43: JÄÄHY! HPK:n Otto Paajanen kaataa Teemu Kivihalmeen sääntöjen vastaisin keinon ja lähtee kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon.

5. min: Kärppien Aleksi Heponiemi tulittaa kohti HPK-vahti Emil Larmia, mutta Larmi torjuu laukauksen ongelmitta.

3. min: HPK saa vahvan pyörityksen Kärppien alueelle, mutta ei onnistu vielä kokeilemaan kunnolla Vehviläisen torjuntavirettä.

2. min: HPK pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Kärppien Jussi Jokinen katkaisee Janne Tavin syötön ratkaisevalla hetkellä.

Ottelu on käynnissä!

Klo 17.00: Pelaajat kerääntyvät siniviivoille. On Maamme-laulun aika.

Klo 16.57: Joukkueet luistelevat jäälle! Muutama minuutti ja finaali on valmis alkamaan.

Klo 16.45: Hallitseva mestari Kärpät on voittanut Suomen mestaruuden peräti kahdeksan kertaa. HPK puolestaan voitti toistaiseksi ainoan mestaruutensa vuonna 2006.

Klo 16.40: Kärpät-vahti Veini Vehviläinen ja HPK-vahti Emil Larmi ovat olleet finaalisarjassa hurjassa iskussa. Vehviläinen on torjunut yhden nollapelin. Larmi puolestaan on nollannut Kärpät finaalisarjassa jo kaksi kertaa.

Klo 16.30: Kärpät ei tee illan kokoonpanoonsa mitään muutoksia, mutta HPK on tehnyt otteluun yhden pienen muutoksen.

Klo 16.20: Oikein hyvää lauantaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! Kärpät ja HPK ratkaisevat tänään jääkiekon SM-liigan Suomen mestaruuden kohtalon. Kiekko putoaa jäähän noin 40 minuutin kuluttua.