Leijonat vyöryi voittoon, Veini Vehviläiseltä upea nollapeli – näin ottelu eteni

Leijonat voitti Tshekin Karjala-turnauksen toisessa ottelussaan maalein 3-0. MTV Sport seurasi kello 17.30 alkavaa ottelua hetki hetkeltä.

Leijonat oli muuttanut ketjujaan tappiollisen Venäjä-pelin jälkeen. Uusina pelaajina kokoonpanoon nousivat Ville Leskinen, Teemu Turunen ja Juhani Tyrväinen. Leijonien maalilla torjui Veini Vehviläinen.

Leijonat kunniotti ennen ottelua puolustajalegendaansa, kun Kimmo Timosen maajoukkuepaita nostettiin Hartwall Arenan kattoon.

Suomi - Tshekki -ottelun tilanneseuranta:

3. erä

60. min: Homma on paketissa, Suomi voittaa komeasti 3-0! Veini Vehviläinen kuittaa 18 torjunnallaan A-maajoukkuedebyytissään nollapelin.

59. min: Tshekki-ylivoima jauhaa näyttävästi, mutta maalivahtia joukkue ei ota pois. Dominik Kubalik kokeilee laukausta kohti takakulmaa, mutta ohi menee.

58.32: JÄÄHY! Oula Palve lähtee vielä korkeasta mailasta kahden minuutin jäähylle. Enää jännitetään, saako Tshekki avattua maalitiliään.

58. min: Tshekki heittää yllättävän lörppykiekon Suomen maalille ja Veini Vehviläinen saa olla tarkkana.

56. min: Atte Ohtamaa tarjoaa vaihdosta askiin hypänneelle Sakari Manniselle oivan rystysyötön hyökkäysalueella. Manninen nousee lähelle maalia, mutta laukaus painuu ohi.

55. min: Tshekki hoitaa alivoimansa moitteettomasti, mutta minuutit alkavat käydä vähiin.

52.25: JÄÄHY! Tshekin Milan Doudera kiinnipitämisestä kahden minuutin istunnolle. Suomen tilanne näyttää entistä vahvemmalta ja Tshekki uhkaa jäädä nollille.

53. min: Teemu Eronen kääntää kiekon oikealta kulmalta vasemmalle ja tavoittelee Sakari Mannista. Tshekkipuolustus pääsee kuitenkin väliin ja tilanne katkeaa, kun maali siirtyy pois paikaltaan.

52. min: Tshekki saa pitkän pyörityksen Suomen alueelle, mutta ei saa luotua maalipaikkaa. Suomi kestää Tshekin rynnistyksen.

50. min: Suomi-huudot raikuvat, kun Leijonat pyörittää vahvasti Tshekin alueella. Maalipaikoille ei kuitenkaan päästä.

49. min: Teemu Hartikainen näyttää fyysistä osaamistaan, kun hän niittaa tshekkiläisen nurin kovalla taklauksella.

46. min: Hartikainen pääsee laukomaan hyvältä etäisyydeltä, mutta kiekko kimpoaa Tshekki-lavasta taivaan tuuliin.

45. min: Tshekin Repik luistelee vauhdikkaasti oikealta Suomen alueelle ja laukoo tulisesti kohti maalia. Vehviläinen torjuu kiekon kuitenkin varmasti kulmaukseen.

43. min: Jälleen mennään päästä päähän vauhdikkaasti. Kumpikaan joukkue ei saa painetta aikaiseksi ja maalintekopaikat ovat kiven alla.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

Veini Vehviläiselle toisessa erässä seitsemän torjuntaa. Patrik Bartosak ehti kiekon tielle toisessa erässä kuudesti.

40.00: Toinen erä päättyy Suomen 3-0-johtolukemissa. Suomen toisen erän maaleista vastasivat Joonas Nättinen ja Sakari Manninen.

38. min: Arttu Ruotsalainen hakee jo illan toista osumaansa, mutta Bartosak torjuu suomalaishyökkääjän yrityksen.

36. min: Suomi on ottanut pelin täysin haltuunsa. Miro Aaltonen purjehtii Tshekin alueelle, mutta ovela syöttöyritys ei aivan onnistu.

32.16: MAALI! SUOMI 3-0! Sakari Mannisen syöttöyritys kimpoaa Tshekki-puolustuksesta takaisin suomalaiselle. Manninen hakee tällä kertaa erilaista ratkaisua ja tulittaa kiekon ranteella komeasti verkkoon.

32. min: Suomi on jälleen täysilukuinen.

31. min: Dominik Kubalik tulittaa ranteella, mutta Vehviläinen esittää komean hanskatorjunnan.

29.25: JÄÄHY! Nyt koetellaan Leijonien alivoimaa. Suomi pääsee juuri täysilukuiseksi, kun Teemu Kivihalme saa kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta.

27.15: JÄÄHY! Suomi joutuu välittömästi alivoimalle, kun Petteri Lindbohm joutuu kahden minuutin istunnolle kiinnipitämisestä.

26.28: MAALI! SUOMI 2-0! Joonas Nättinen on haukkana maalin kulmalla ja ristää kiekon Tshekki-puolustaja Jakub Krejcikiltä ja laukoo pelivälineen välittömästi reppuun.

27. min: Tshekin Michal Repik pääsee laukomaan ranteella, mutta Vehviläinen torjuu pelivälineen katsomon puolelle ilman suurempia ongelmia.

25. min: Melko lailla päästä päähän mennään tällä hetkellä. Kumpikaan joukkue ei onnistu saamaan pidempää painetta vastustajansa alueelle.

23. min: Oula Palve tarjoilee kiekon Mikko Lehtoselle, jonka laukauksen Bartosak kahmaisee syliinsä.

Kiekko putoaa jäähän ja peli on jälleen käynnissä!

1.erä

Timonen viihdytti yleisöä hauskalla puheellaan, joka kuvasti upeasti Timosen persoonaa.

Kimmo Timosen paita nostettiin kattoon juhlallisin elkein. Katso videolta kuvat näyttävästä seremoniasta.

Veini Vehviläiselle ensimmäisessä erässä kahdeksan torjuntaa. Tshekin Patrik Bartosak venyi kiekon eteen 12 kertaa.

20.00: Ensimmäinen erä on takana ja Suomi johtaa ottelua 1-0. Maalintekijänä kunnostautui ensimmäistä kertaa maajoukkueurallaan Arttu Ruotsalainen.

18. min: Ville Leskinen menettää kiekon vaarallisesti omalla alueella ja Robert Kousal karkaa nokikkain Veini Vehviläisen kanssa. Vehviläinen selvittää tilanteen kuitenkin hienosti.

17.58: JÄÄHY! Suomen ykkösketju saa mainion pyörityksen Tshekki-alueelle, minkä päätteeksi Jakub Nakladal lähtee jäähyaitioon.

16. min: Ruotsalainen on hyvällä pelipäällä. Suomalaishyökkääjä haastaa terävällä luistelulla Tshekki-puolustusta, mutta syöttö ei tavoita omia.

12.24: MAALI! SUOMI 1-0! Harri Pesonen vapauttaa Arttu Ruotsalaisen läpiajoon. Ruotsalainen uittaa pelivälineen komeasti Bartosakin jalkovälistä reppuun. Osuma oli Ruotsalaisen maajoukkueuran ensimmäinen.

11. min: Toni Rajala pääsee ohjaamaan aivan maalin edestä, mutta Tshekki-vahti Bartosak selvittää tilanteen kunnialla.

10. min: Suomen purku epäonnistuu ja Tshekki saa komean pyörityksen aikaiseksi. Tomasek pääsee laukomaan vaarallisesti, mutta ylärima pelastaa Suomen takaiskulta.

9. min: Joonas Nättinen pääsee laukomaan tulisesti, mutta Bartosak torjuu helposti kiekon kulmaukseen.

7. min: Michal Repik pääsee laukomaan pienestä kulmasta, mutta kiekko lennähtää kaukalon ulkopuolelle.

5. min: Ensimmäinen ylivoima ei tuota toivottua tulosta ja ottelua jatketaan jälleen tasavoimin.

4. min: Suomi rakentaa hienon paikan Miro Aaltoselle, mutta viimeistely ei onnistu.

02.47: JÄÄHY! Leijonat ylivoimalle! Tshekin Patrik Zdrahal kaataa suomalaispelaajan väärin keinoin ja joutuu kahden minuutin istunnolle.

1. min: Suomi on heti lähellä maalintekoa, kun Teemu Kivihalmeen laukaus osuu tolppaan. Arttu Ruotsalainen pääsee ensimmäisenä irtokiekkoon, mutta Patrik Bartosak venyy huipputorjuntaan Tshekin maalilla.

Ottelu on käynnissä!

Kello 17.52: Ottelu on aivan pian valmiina alkamaan. Jäätä paikaillaan vielä, mutta muuten kaikki alkaa olla valmista.

Kello 17.46: Joukkueet saapuvat jäälle. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Kello 17.40: Hetki on koittanut! Kimmo Timosen paita nousee Hartwall Arenan kattoon.

Kello 17.35: Timonen ottaa yleisön komeasti haltuunsa ja Suomen kannustushuudot raikuvat Hartwall Arenalla.

Kello 17.30: Timonen edusti Leijonia neljissä olympialaisissa. Kokenut puolustaja puki maajoukkuepaidan MM-kisoissa seitsemän kertaa.

Kello 17.15: Kimmo Timosen juhlallisuudet ovat hyvässä käynnissä. Timonen saapuu jäälle raikuvien aplodien saattelemana.

Kello 16.55: Tshekki hävisi Ruotsille Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan lukemin 2-3.

Kello 16.50: Tshekin joukkueessa pelaa kolme SM-liigasta tuttua pelaajaa. Lukon Jakub Krejcik, JYPin David Tomasek ja Pelicansin Hynek Zohorna ovat kaikki joukkueensa kokoonpanossa illan ottelussa.

Kello 16.40: Leijonat-legenda Kimmo Timosen maajoukkuepaita nostetaan tänään Hartwall Arenan kattoon. Timosen juhlallisuudet alkavat kello 17.

Kello 16.35: Suomi on muuttanut hieman ketjujaan Tshekki-otteluun. Leijonien maalilla torjuu tänään Veini Vehviläinen.

Kello 16.30: Oikein mukavaa lauantaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! Suomi ja Tshekki iskevät yhteen Karjala-turnauksessa. Kiekko putoaa jäähän noin tunnin kuluttua.