Leijonat jätti Ruotsin nollille! Näin ottelu eteni

Leijonat voitti Ruotsin Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa sunnuntaina maalein 3-0. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Leijonat varmisti voitollaan Karjala-turnauksen kakkossijan. Turnauksen voiton oli aiemmin jo sinetöinyt Venäjä, joka kukisti Suomen ja Ruotsin turnauksen aiemmissa kamppailuissa.

Suomen maalilla nollapelin nappasi 22 torjunnalla jälleen Veini Vehviläinen, joka oli lauantaina nollannut jo Tshekin.

Suomi - Ruotsi -ottelun tilanneseuranta:

3. erä

60. min: Ottelu päättynyt! Suomi voittaa 3-0! Suomi nousee kuuteen pisteeseen ja nappaa Karjala-turnauksen kakkossijan. Venäjällä on saman verran pisteitä, mutta turnauksen voitto menee itänaapuriin keskinäisen ottelun perusteella.

60. min: Viimeinen minuutti käynnissä. Ruotsi pyörittää peliä ilman maalivahtia, mutta Leijonat puolustaa tiiviisti.

56.21: MAALI! SUOMI 3-0! Jani Hakanpää tällää viivasta ranteella ja Suomi vankistaa johtoaan! Osuma on Hakanpäälle maajoukkueuran ensimmäinen.

52. min: Suomi ei onnistu lisäämään johtoaan ylivoimalla. Ruotsi on jälleen täysilukuinen.

49.34: JÄÄHY! Suomen nelosketju rakentaa loistavan maalintekopaikan ja John Norman joutuu rikkomaan.

49. min: Ruotsi selvittää alivoimansa hienosti.

49. min: Suomen ylivoima rakentelee hienon maalipaikan, muta Johansson torjuu Ruotsalaisen laukauksen.

46.47: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle. Ruotsin Joakin Nygård lähtee kahdeksi minuutiksi miettimään tekosiaan rangaistusaitioon.

45. min: Jälleen tolpat kolisevat. Tällä kertaa tolppa estää Ville Leskisen toisen täysosuman syntymisen.

45. min: Teemu Kivihalme täräyttää voimalla, mutta tolppa pelastaa Ruotsin takaiskulta.

44. min: Suomi selvittää pitkän alivoimansa upeasti.

43. min: Daniel Brodin pääsee vaarallisesti yrittämään maalintekoa, mutta Vehviläinen selvittää tämänkin. Mikko Lehtonen on jälleen kaukalossa.

42. min: Ruotsi pyörittää vahvasti ylivoimalla ja John Norman pääsee yrittämään maalintekoa aivan maalin edestä. Vehviläinen torjuu kiekon varmasti.

41. min: Ruotsi ottaa aikalisän.

40.58: JÄÄHY! Suomi joutuu kahden miehen alivoimalle, kun tuomari katsoo Mikko Lehtosen sulkeneen kiekon hanskaansa.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

Toisessa erässä Lars Johanssonille merkittiin 14 torjuntaa. Vehviläinen selvisi neljällä torjunnalla Suomen maalilla.

40.00: Toinen erä päättyy, Suomi johtaa 2-0. Teemu Eronen vastasi Suomen toisen erän ainoasta osumasta.

39.46: JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle, kun Mika Niemi taklaa sääntöjen vastaisesti Ruotsin Emil Larssonia. Larsson jättää kaukalon loukkaantumisen vuoksi. Niemelle 2 minuutin rangaistus koukkaamisesta ja 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

39. min: Suomen ykkösketju saa todella vahvan pyörityksen Ruotsin alueelle, mutta Johansson selvittää laukausyritykset varmasti.

36. min: Ruotsin Linus Fröberg toimittaa kiekon pienestä kulmasta, mutta Vehviläinen poimii laukauksen varmasti räpyläänsä.

34. min: Suomi saa ylivoiman viimeisillä sekunneilla hienon maalipaikan, mutta Pesonen ei onnistu tuikkaamaan pelivälinettä maalin edestä verkkoon.

31.13: JÄÄHY! Suomi pääsee kolmatta kertaa tässä ottelussa ylivoimalle, kun Ruotsin Philip Holm lähtee kahden minuutin istunnolle estämisestä.

30. min: Sakari Manninen pääsee laukomaan maalin kulmalta vaarallisesti Hartikaisen vahvan esityön päätteeksi, mutta Johansson torjuu.

28. min: Harri Pesonen karkaa läpiajoon. Pesonen päättää laukoa ranteella, mutta Lars Johansson venyy tärkeään kilpitorjuntaan.

26. min: Mikko Lehtosen viivakuti painuu takablekseihin. Juhani Tyrväinen yrittää ovelasti laittaa päädystä pompanneen kiekon Ruotsi-vahdin kautta reppuun.

25. min: Suomi on saanut vahvan otteen pelistä ja saa jatkuvasti paineen Ruotsin alueelle.

21.37: MAALI! SUOMI 2-0! Teemu Eronen on noussut vahvasti tukemaan hyökkäystä ja tuikkaa maalin eteen kimmoneen irtokiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.

21. min: Suomi selvittää lyhyen alivoimapätkänsä ja on jälleen täysilukuinen.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Ensimmäisessä erässä Suomen Veini Vehviläiselle ja Ruotsin Lars Johanssonille viisi torjuntaa mieheen.

20.00: Ensimmäinen erä päättyy. Suomi johtaa 1-0 Ville Leskisen komealla ylivoimaosumalla.

20. min: Ruotsi pääsee aivan viimeisellä sekunnilla laukomaan hyvältä tontilta, mutta Vehviläinen torjuu jälleen hienosti.

18.13: JÄÄHY! Saman tilanteen jälkituoksinnassa Jani Hakanpäälle kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Ruotsille ottelun toinen ylivoima.

18. min: Teemu Kivihalme menettää kiekon todella vaarallisesti aivan Suomen maalin edustalla. Joakin Nygård pääsee nokikkain Vehviläisen kanssa, mutta Suomi-vahti selvittää tilanteen upeasti.

17. min: Tällä kertaa Suomi ei saa ylivoimapeliään rullaamaan ja Ruotsi selvittää alivoimansa kunnialla.

14.25: JÄÄHY! Leijonat pääsee jälleen ylivoimalle. Jonathan Davidsson komennetaan jäähyaitioon.

14. min: Suomi pyörittää peliä vahvasti Ruotsin alueella. Teemu Kivihalme harhauttaa hienosti viivassa ja laukoo, mutta Johansson torjuu vedon ongelmitta.

10. min: Ruotsin Nick Sörensen laukoo tulisesti ja Vehviläinen pompottaa kiekon vaarallisesti eteensä, mutta Leijonien puolustus selvittää tilanteen. Joukkueet täysilukuiset.

08.21: JÄÄHY! Atte Ohtamaa joutuu nappamaan kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä, joten Ruotsi pääsee heti ylivoimalle hakemaan tasoitusta.

07.49: MAALI! SUOMI 1-0! Leijonat tulee vauhdikkaasti Ruotsin alueelle. Arttu Ruotsalainen siirtää pelivälineen oikealle Ville Leskiselle, joka laukoo komeasti kiekon ylivoimalla verkkoon.

7. min: Suomi saa kuvionsa kuntoon ja Teemu Eronen syöttää Sakari Manniselle, joka tulittaa suoraan syötöstä. Ruotsi-vahti Lars Johansson torjuu kuitenkin mallikkaasti.

06.13: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle. Dennis Rasmussen kaataa suomalaisen väärin keinoin keskialueella.

4. min: Ottelun ensimmäiset minuutit eivät ole vielä mitään ihmeitä tarjoilleet. Tasaisesti edetään ja maalipaikat ovat tiukassa.

1. min: Ruotsin Viktor Lööv laukoo painavan kudin, mutta Veini Vehviläinen torjuu kiekon ilman suuria ongelmia.

Ottelu on käynnissä!

Kello 17.27: Kansallishymnien aika. Tunnelma tiivistyy Hartwall Arenalla.

Kello 17.25: Joukkueet saapuvat hiljalleen jäälle. Kohta mennään!

Kello 17.15: Tshekki kukisti Venäjän aikaisemmin tänään lukemin 5-2. Tappiosta huolimatta Venäjä on jo varmistanut Karjala-turnauksen voittonsa.

Kello 17.05: Leijonat kukisti Tshekin lauantaina 3-0. Suomen maaleista vastasivat Arttu Ruotsalainen, Joonas Nättinen ja Sakari Manninen.

Kello 16.50: Leijonat on muuttanut hieman kokoonpanoaan illan otteluun. Tolppien välissä torjuu kuitenkin lauantain lailla Veini Vehviläinen.

Kello 16.45: Ruotsin riveissä pelaa kaksi Jokereista tuttua pelaajaa. Hyökkääjä John Norman ja Viktor Lööv pelaavat kumpikin illan ottelussa.

Kello 16.40: Ruotsi kaatoi Tshekin torstaina lukemin 3-2. Lauantaina Venäjä oli Tre Kronorille liian kova vastus lukemin 1-4.

Kello 16.30: Oikein hyvää isänpäivää kaikille isille! Suomi ja Ruotsi kruunaavat isänpäivän, kun joukkueet kohtaavat Karjala-turnauksen päätösottelussa. Kiekko putoaa jäähän noin tunnin kuluttua.