Tappara voitti huikean finaalitrillerin – näin jännittävä ottelu eteni

Tappara voitti Kärpät huikaisevan jännitysnäytelmän jälkeen lukemin 5-4 viidennessä finaalissa.

Kärpät johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2. Kuudes finaaliottelu pelataan torstaina Tampereella.

Lasse Kukkonen: Ei Tappara sattumalta ole menestynyt joukkue 1:19

Kärppäluotsi Manner: Lopussa tuli kylmä suihku 1:47

Niko Ojanmäki: Oli tunteiden vuoristorataa 0:40

Jukka Rautakorpi rauhallinen finaalin jälkeen 1:37

Liveseuranta alla

3. erä

60.00: Tappara voittaa 5-4! Olipahan huima ottelu. Finaalisarja jatkuu Tampereella torstaina.

59. min: Shaun Heshka toimittaa kiekkoa maalille, mutta Hrachovina kestää. Peliaikaa jäljellä 12 sekuntia.

59. min: Kärpät hakee tasoitusta ilman maalivahtia. Kärpät ottaa aikalisän.

57.08: MAALI! Tappara-kippari Jukka Peltola tulittaa Jan-Mikael Järvisen huikeasta tarjoilusta kiekon verkkoon. Tappara johtaa 5-4.

56. min: Tappara selvittää tämän alivoiman. Haapala on jälleen jäällä.

55. min: Vesalainen tulittaa ylivoimalla, mutta Hrachovina kestää.

53.41: JÄÄHY! Kärpät pääsee ylivoimalle, kun Tapparan Henrik Haapala saa kahden minuutin rangaistuksen.

50.09: MAALI! Lasse Kukkonen hyvät naiset ja herrat! Kärpät-kapteeni runnoo isännät tasoihin. Kotiyleisö räjähtää riemuun. 4-4!

49. min: Oululaisyleisö kannustaa tällä hetkellä raivokkaasti omiaan. Kärpät pyrkii varmasti ammentamaan tästä voimaa.

47.51: MAALI! Kärpät osuu jälleen! Charles Bertrand on irtokiekossa ensimmäisenä ja ranskalaishyökkääjä kaventaa lukemiksi jo 3-4.

47. min: Kärppien energiapiikki on hiljalleen hiipunut ja ottelu on selkeästi tasoittinut erän alkuvaiheista.

44. min: Kärpät on saanut maalinsa jälkeen vahvan otteen pelistä ja painaa kiekkoa vahvasti kohti Tappara-maalia.

43. min: Otto Karvisella on hieno paikka iskeä kavennusosuma, mutta Hrachovina torjuu upeasti.

40.56: MAALI! Kärpät kaventaa lukemiksi 2-4! Miika Koiviston viivalaukaus ohittaa Hrachovinan. Toinen ylivoimaosuma Kärpille tänään.

Klo 20.18: Kolmas erä on käynnissä!

Klo 20.16: Kärpät pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Ylivoima-aikaa on ruhtinaallisesti neljä sekuntia alle kaksi minuuttia.

Klo 20.11: Toisen erän torjunnat: Jussi Rynnäs torjui Kärppien maalilla seitsemän kertaa. Dominik Hrachovinalle merkittiin viisi torjuntaa.

2. erä

Klo 19.59: Toinen erä on taputeltu. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kertaalleen. Tappara johtaa 4-1.

39.56: JÄÄHY! Kärpät pääsee hakemaan jälleen ylivoimamaalia, kun Matti Järvinen saa kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta.

38.56: MAALI! Julius Junttila tulittaa Kärpille tärkeän 1-4-kavennusosuman ylivoimalla. Junttilan laukaus ottaa kimmokeen Tappara-puolustaja Niko Mikkolan mailasta verkkoon.

38.10: JÄÄHY! Kärpät pääsee ensimmäistä kertaa ylivomalle, kun Joona Luodon maila nousee liian korkealle.

37. min: Tappara pääsee vaarallisen tuntuiseen ylivoimahyökkäykseen, mutta Kärpät-kapteeni Lasse Kukkonen selvittää tilanteen mallikkaasti heittäytymällä syötön tielle.

34. min: Shaun Heshka pääse kokeilemaan Hrachovinan torjuntavirettä, mutta tshekkiveskari vie pidemmän korren.

31.06: MAALI! Tappara 4-0! Otso Rantakarin rannelaukaus viuhuu aivan ylänurkkaan ohi maskin takana olleen Jussi Rynnäksen. Nyt on Kärpät kovassa paikassa.

29. min: Kärpät selvittää illan toisen alivoimansa.

29. min: Nicklas Lasun luistimesta putoaa terä blokkauksen yhteydessä ja Tappara painaa päälle. Lasu onnistuu kuitenkin taistelemaan itsensä vaihtopenkille.

27.22: JÄÄHY! Tappara ylivoimalle. Teemu Kivihalme taklaa Tomas Zaborskya laidan tuntumassa ja slovakkitähti törmää ikävästi päin laitaa. Kivihalmeelle tuomitaan 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta.

25. min: Kärpät pyörittää pitkään Tappara-alueella, mutta ilman kavennusosumaa. Vastahyökkäyksestä Otto Rauhala pääsee laukomaan, mutta Rynnäs selvittää Kärpät-maalilla tilanteen.

22. min: Aleksi Mäkelän laukaus kimpoaa Tappara-pelaajasta suoraan Otto Karvisen kasvoihin. Karvinen selviää tilanteesta säikähdyksellä ja jää vaihtopenkille hoidettavaksi.

21. min: Kiekko pomppii erikoisesti kohti Kärpät-maalia, mutta Jussi Rynnäs sulkee kiekon räpylänsä alle.

Toinen erä on käynnissä!

Klo 19.23: Toinen erä on valmiina alkamaan. Kuinka Kärpät on sulattanut Tapparan hurjan avauserän? Se nähdään kohta!

Klo 19.17: Maalivahtien torjunnat avauserässä: Tapparan Dominik Hrachovina yhdeksän torjuntaa. Kärppien Veini Vehviläinen viisi torjuntaa.

1. erä

Klo. 19.06: Ensimmäinen erä on taputeltu. Olipahan tehokas erä Tapparalta. Kärpät hallitsi alkuerän tapahtumia, mutta Tapparan kaksi salama-maalia löivät isännille luun kurkkuun.

20. min: Jan-Mikael Järvinen tulittaa sydämensä kyllyydestä kiekon ylärimaan. Kärpät selviää takaiskulta.

19. min: Kärpät selvittää alivoimansa tyylikkäästi. Finaalisarjan ensimmäinen ylivoimamaali jää yhä odottamaan tekijäänsä.

16.57: JÄÄHY! Kärpät on pulassa. Nicklas Lasu saa kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä.

16.27: Kärpät vaihtaa samalla maalivahtia ja Veini Vehviläisen tilalle tolppien väliin luistelee Jussi Rynnäs.

16.27: MAALI! Tappara iskee välittömästi lukemiksi jo 3-0. Niko Ojamäki iskee jo illan toisen osumansa.

16.12: MAALI! Tappara 2-0! Jan-Mikael Järvinen tarjoilee todella komean syötön takatolpalle, josta Tappara-kippari Jukka Peltola tuikkaa kiekon reppuun.

15. min: Kristian Vesalainen jakaa kaksi kovaa taklausta Tapparan pelaajille, minkä kotiyleisö palkitsee raikuvin aplodein.

14. min: Miika Koivisto menettää kiekon viivassa ja Jere Karjalainen on päästä läpiajoon. Koivisto selvittää tilanteen kuitenkin juuri ajoissa.

11. min: Oulussa on tällä hetkellä hyvä tunnelma, kun yleisö taputtaa rytmikkäästi.

8. min: Kärpät on saanut hyvän otteen pelistä ja luo maalipaikkoja Tapparan maalille. Otto Karvinen pääsee ajamaan maalille, mutta Hrachovina torjuu.

6. min: Kärpät saa hyvän pyörityksen aikaan Tapparan alueelle, mutta Dominik Hrachovina selvittää Kärppien yritykset.

4. min: Tappara on aloittanut ottelun terävästi ja painaa aktiivisesti päälle.

01:25: MAALI! Niko Ojamäen rannelaukaus yllättää Vehviläisen ja Tappara siirtyy välittömästi johtoon.

1. min: Kristian Kuusela pääsee täräyttämään hyvältä paikalta, mutta Veini Vehviläinen selvittää tilanteen Kärpät-maalilla.

Klo 18.34: Kiekko on jäässä ja viides finaaliottelu on päässyt alkamaan!

Klo 18.30: Maamme-laulun aika.

Klo: 18.27: Kohta mennään! Joukkueet saapuvat hiljalleen kaukaloon.

Klo: 18.20: Eilisen ottelun jäljiltä Kärppien kokoonpanosta ovat pudonneet Jasse Ikonen ja Jani Hakanpää. Tapparan puolelta Sebastian Repolle tuomittiin yhden ottelun pelikielto.

Klo 18.10: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Ottelun alkuun on noin 20 minuuttia. Kärpillä on tänään mahdollisuus varmistaa mestaruus kotiyleisönsä edessä