Yksi maali riitti, Kärpät on mestari! – näin mestaruuden ratkaissut finaaliottelu eteni

Kärpät on Suomen mestari (Kuvat: Lehtikuva) 3:11

Kärpät voitti Tapparan kuudennessa finaaliottelussa lukemin 1-0 ja varmisti Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-2.

Ottelun ainoa osuma nähtiin vain noin viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun Aleksi Mäkelä tulitti Kärppien voittomaalin.

Liveseuranta alla

3. erä

60.00: Summeri soi! Kärpät on mestari kaudella 2017-2018!

59. min: Hrachovina palaa hetkeksi maalin sulle, koska aloitus on keskialueella.

59. min: 34 sekuntia jäljellä. Jukka Rautakorpi kutsuu pelaajansa koolle. Tappara aikalisä.

59. min: Tappara ottaa kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

57. min: Mikael Ruohomaa pääsee laukomaan hienolta paikalta, mutta laukaus viuhuu ohi. Jatkotilanteesta kiekko pomppii tyhjänä ammottavan maalin edustalla, mutta lisäosumia ei nähdä.

55.32: MAALI! Aleksi Mäkelä pommittaa karmealla voimalla kiekon verkon perukoille. Kärpät johtaa 1-0! Syöttöpiste Jari Sailiolle.

53. min: Tappara lyö pitkän kiekon ja aloitus Tappara-päätyyn.

49. min: Maalipaikat ovat tällä hetkellä todella tiukassa. Molemmat joukkueet pelaavat todella tarkasti ja ylimääräiset riskit ovat minimissä.

46. min: Kiekko pomppii Kärpät-maalin edustalla erikoisesti, mutta Vehviläinen saa haalittua kiekon hanskaansa.

44. min: Kärppien vuoro saada pidempi pyöritys Tapparan alueelle. Vaaralliset maalipaikat jäävät kuitenkin uupumaan, mutta Tappara lyö pitkän kiekon, joten aloitus jää Tappara-alueelle.

42. min: Tappara pyörittää Kärppien alueella ja Valtteri Kemiläinen laukoo kohti maalia, mutta Vehviläinen liimaa varmasti.

41. min: Kärpät kääntää nopeasti hyökkäykseen, jonka päätteeksi Mikael Ruohomaan lyöntilaukaus jää Hrachovinan pelipaidan logoon.

Klo 20.19: Kolmas erä on käynnissä!

Klo 20.14: Maalivahtien torjunnat: Hrachovina 6+9=15 ja Vehviläinen 10+7=17

2. erä

Klo 20.00: Toinen erä on saatu päätökseen. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa iskeä kiekko verkkoon, mutta avausmaalia ei Hakametsässä ole vielä nähty.

40.min: Erän päätösminuutilla nähdään hienot maalipaikat kummassakin päässä. Hrachovina torjuu Koiviston rannekudin hienosti. Vastahyökkäyksen päätteeksi Rantakarin kuti napsahtaa toisessa päädyssä maalirautoihin.

39. min: Charles Bertrand yrittää ovelasti nostaa kiekon jalkojen välistään verkkoon, mutta Hrachovina torjuu. Minuutti toista erää pelaamatta.

38. min: Rantakari toimittaa kiekon kulmauksesta kohti maalia, mutta Vehviläinen poimii marjan helposti. Samassa tilanteessa Tappara-pelaajan maila napsahtaa Kärpät-veskarin kypärään, joka keräilee osuman jälkeen hetken voimiaan.

36. min: Tappara saa aikan pienoisen pyörityksen Kärppien alueelle, mutta vetoyritykset kilpistyvät joko Vehviläiseen tai paukkuvat seinille.

34. min: Myös Tappara selvittää lyhyen alivoimansa ja jälleen pelataan viidellä viittä vastaan.

34. min: Kärpät täysilukuinen.

33. min: Sebastian Repo tarjoilee Aleksi Elorinteelle hyvän vetopaikan, mutta Vehviläinen torjuu puolustajan laukauksen.

31.55: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat, kun Otso Rantakari kaataa Mikael Ruohomaan sääntöjen vastaisesti.

32. min: Kristian Kuusela hakee välittömästi syötöllään maalinedustalta Juhani Jasun lapaa, mutta ohjaus menee hieman ohi.

31.07: JÄÄHY! Kärpillä on jälleen liikaa kenttäpelaajia jäällä ja Tappara pääse toistamiseen tänään yrittämään maalintekoa ylivoimalla.

30. min: Tappara selvittää ensimmäisen alivoimansa.

28. min: Kärpät saa heti kuvionsa kuntoon ja Kristian Vesalainen pääsee tykittämään Miika Koiviston syötöstä. Hrachovina torjuu kuitenkin ongelmitta.

27.53: JÄÄHY! Kristian Vesalainen harhauttaa itsensä komeasti maalintekopaikkaan, mutta viimeistely ei onnistu. Samasta tilanteesta Kärpille ylivoima. Otso Rantakari huitomisesta jäähyaitioon.

27. min: Otto Rauhala osoittaa hienoa malttia ja harhauttaa heittäytyvän Kärpät-puolustajan. Maalintekoyritys jää kuitenkin vajaaksi.

24. min: Kapteenit vastakkain. Jukka Peltola hakee laukausta, mutta Lasse Kukkonen peittää kudin. Ilmeestä voi päätellä, että hieman kirpaisee.

22. min: Aleksi Mäkelä menettää kiekon omalla puolustusalueellaan, mutta Niko Ojamäen laukaus suuntautuu Mäkelän onneksi ohi maalin.

Klo 19.26: Ottelun toinen erä on käynnissä!

Klo 19.23: Maalivahtien torjunnat avauserässä: Tapparan Dominik Hrachovina 6 torjuntaa ja Kärppien Veini Vehviläinen 10 torjuntaa.

1. erä

Klo 19.09: Avauserä päättyy tilanteessa 0-0. Tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta.

20. min: Kärpät saa aivan erän loppuun hyvän pyörityksen, mutta Shaun Heshkan laukaus osuu Kristian Kuuselan jalkaan.

18. min: Järvinen tarjoilee komean syötön Jere Karjalaiselle, mutta Vehviläinen torjuu. Kärpät selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa kunnialla.

17. min: Saku Mäenalanen pääsee karkaamaan alivoimalla läpiajoon, mutta Hrachovina pitää Tappara-maalin puhtaana.

17. min: Haapala pelaa poikittaissyötön Otso Rantakarille, joka laukoo suoraan syötöstä, mutta Vehviläinen torjuu.

16.01: JÄÄHY! Kärpillä on kuusi kenttäpelaajaa jäällä ja Tappara pääsee ylivoimalle. Tapparan ylivoima ei ole onnistunut finaalisarjassa vielä kertaakaan maalinteossa.

12. min: Kärpät-puolustaja Aleksi Mäkelä kaatuu kulmauksessa ja Joona Luoto pääsee kiertämään maalin takaa, mutta maalintekoyritys kilpistyy Vehviläisen torjuntaan.

9. min: Mikael Ruohomaa katkaisee Tappara-puolustuksen syötön keskialueella ja luistelee kohti maalia. Kärppäsentterin laukaus kuitenkin blokataan Aleksi Elorinteen toimesta.

7. min: Saku Mäenalanen pääsee testaamaan ensimmäistä kertaa Dominik Hrachovinan torjuntavireen, mutta tshekkivahti osoittaa olevansa hereillä.

4. min: Aleksi Elorinne laukoo viivasta, mutta Vehviläinen poimii kiekon hanskaansa.

2. min: Tappara on aloittanut ottelun vahvasti. Otto Rauhalan vuoro kokeilla maalintekoa, mutta laukaus painuu ohi maalin.

1. min: Tappara-hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen tarjoilee kiekon upeasti Henrik Haapalalle, joka tulittaa terävästi. Veini Vehviläinen venyy kuitenkin kiekon tielle.

1. min: Tapparan Mikko Lehtonen pääsee heti ottelun alussa kokeilemaan laukaustaan, mutta kiekko kimpoaa katsomon puolelle.

Ottelu on käynnissä!

Klo 18.30: Ennen kuin kiekko putoaa jäähän on aika kuunnella Maamme-laulu.

Klo 18.27: Joukkueet ovat juuri saapumassa jäälle. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Klo 18.15: Tervetuloa liveseurantaan! Tänään pelataan jälleen SM-liigan kiihkeä finaaliottelu Tapparan ja Kärppien välillä. Kärpät on yhä voiton päässä mestaruudesta, kun Tappara puolestaan haluaa tasoittaa finaalisarjan ja venyttää sen seitsemänteen otteluun.