Mainos

Yksi maali riitti, Kärpät on mestari! – näin mestaruuden ratkaissut finaaliottelu eteni

3:11

Kärpät voitti Tapparan kuudennessa finaaliottelussa lukemin 1-0 ja varmisti Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-2.

Ottelun ainoa osuma nähtiin vain noin viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun Aleksi Mäkelä tulitti Kärppien voittomaalin.

Liveseuranta alla


3. erä

60.00: Summeri soi! Kärpät on mestari kaudella 2017-2018!

59. min: Hrachovina palaa hetkeksi maalin sulle, koska aloitus on keskialueella.

59. min: 34 sekuntia jäljellä. Jukka Rautakorpi kutsuu pelaajansa koolle. Tappara aikalisä.

59. min: Tappara ottaa kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

57. min: Mikael Ruohomaa pääsee laukomaan hienolta paikalta, mutta laukaus viuhuu ohi. Jatkotilanteesta kiekko pomppii tyhjänä ammottavan maalin edustalla, mutta lisäosumia ei nähdä.

55.32: MAALI! Aleksi Mäkelä pommittaa karmealla voimalla kiekon verkon perukoille. Kärpät johtaa 1-0! Syöttöpiste Jari Sailiolle.

53. min: Tappara lyö pitkän kiekon ja aloitus Tappara-päätyyn.

49. min: Maalipaikat ovat tällä hetkellä todella tiukassa. Molemmat joukkueet pelaavat todella tarkasti ja ylimääräiset riskit ovat minimissä.

46. min: Kiekko pomppii Kärpät-maalin edustalla erikoisesti, mutta Vehviläinen saa haalittua kiekon hanskaansa.

44. min: Kärppien vuoro saada pidempi pyöritys Tapparan alueelle. Vaaralliset maalipaikat jäävät kuitenkin uupumaan, mutta Tappara lyö pitkän kiekon, joten aloitus jää Tappara-alueelle. 

42. min: Tappara pyörittää Kärppien alueella ja Valtteri Kemiläinen laukoo kohti maalia, mutta Vehviläinen liimaa varmasti.

41. min: Kärpät kääntää nopeasti hyökkäykseen, jonka päätteeksi Mikael Ruohomaan lyöntilaukaus jää Hrachovinan pelipaidan logoon.

Klo 20.19: Kolmas erä on käynnissä!

Klo 20.14: Maalivahtien torjunnat: Hrachovina 6+9=15 ja Vehviläinen 10+7=17

2. erä

Klo 20.00: Toinen erä on saatu päätökseen. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa iskeä kiekko verkkoon, mutta avausmaalia ei Hakametsässä ole vielä nähty.

40.min: Erän päätösminuutilla nähdään hienot maalipaikat kummassakin päässä. Hrachovina torjuu Koiviston rannekudin hienosti. Vastahyökkäyksen päätteeksi Rantakarin kuti napsahtaa toisessa päädyssä maalirautoihin.

39. min: Charles Bertrand yrittää ovelasti nostaa kiekon jalkojen välistään verkkoon, mutta Hrachovina torjuu. Minuutti toista erää pelaamatta.

38. min: Rantakari toimittaa kiekon kulmauksesta kohti maalia, mutta Vehviläinen poimii marjan helposti. Samassa tilanteessa Tappara-pelaajan maila napsahtaa Kärpät-veskarin kypärään, joka keräilee osuman jälkeen hetken voimiaan.

36. min: Tappara saa aikan pienoisen pyörityksen Kärppien alueelle, mutta vetoyritykset kilpistyvät joko Vehviläiseen tai paukkuvat seinille.

34. min: Myös Tappara selvittää lyhyen alivoimansa ja jälleen pelataan viidellä viittä vastaan.

34. min: Kärpät täysilukuinen. 

33. min: Sebastian Repo tarjoilee Aleksi Elorinteelle hyvän vetopaikan, mutta Vehviläinen torjuu puolustajan laukauksen.

31.55: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat, kun Otso Rantakari kaataa Mikael Ruohomaan sääntöjen vastaisesti.

32. min: Kristian Kuusela hakee välittömästi syötöllään maalinedustalta Juhani Jasun lapaa, mutta ohjaus menee hieman ohi.

31.07: JÄÄHY! Kärpillä on jälleen liikaa kenttäpelaajia jäällä ja Tappara pääse toistamiseen tänään yrittämään maalintekoa ylivoimalla.

30. min: Tappara selvittää ensimmäisen alivoimansa.

28. min: Kärpät saa heti kuvionsa kuntoon ja Kristian Vesalainen pääsee tykittämään Miika Koiviston syötöstä. Hrachovina torjuu kuitenkin ongelmitta.

27.53: JÄÄHY! Kristian Vesalainen harhauttaa itsensä komeasti maalintekopaikkaan, mutta viimeistely ei onnistu. Samasta tilanteesta Kärpille ylivoima. Otso Rantakari huitomisesta jäähyaitioon.

27. min: Otto Rauhala osoittaa hienoa malttia ja harhauttaa heittäytyvän Kärpät-puolustajan. Maalintekoyritys jää kuitenkin vajaaksi.

24. min: Kapteenit vastakkain. Jukka Peltola hakee laukausta, mutta Lasse Kukkonen peittää kudin. Ilmeestä voi päätellä, että hieman kirpaisee.

22. min: Aleksi Mäkelä menettää kiekon omalla puolustusalueellaan, mutta Niko Ojamäen laukaus suuntautuu Mäkelän onneksi ohi maalin.

Klo 19.26: Ottelun toinen erä on käynnissä!

Klo 19.23: Maalivahtien torjunnat avauserässä: Tapparan Dominik Hrachovina 6 torjuntaa ja Kärppien Veini Vehviläinen 10 torjuntaa.

1. erä

Klo 19.09: Avauserä päättyy tilanteessa 0-0. Tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta.

20. min: Kärpät saa aivan erän loppuun hyvän pyörityksen, mutta Shaun Heshkan laukaus osuu Kristian Kuuselan jalkaan.

18. min: Järvinen tarjoilee komean syötön Jere Karjalaiselle, mutta Vehviläinen torjuu. Kärpät selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa kunnialla.

17. min: Saku Mäenalanen pääsee karkaamaan alivoimalla läpiajoon, mutta Hrachovina pitää Tappara-maalin puhtaana.

17. min: Haapala pelaa poikittaissyötön Otso Rantakarille, joka laukoo suoraan syötöstä, mutta Vehviläinen torjuu.

16.01: JÄÄHY! Kärpillä on kuusi kenttäpelaajaa jäällä ja Tappara pääsee ylivoimalle. Tapparan ylivoima ei ole onnistunut finaalisarjassa vielä kertaakaan maalinteossa.

12. min: Kärpät-puolustaja Aleksi Mäkelä kaatuu kulmauksessa ja Joona Luoto pääsee kiertämään maalin takaa, mutta maalintekoyritys kilpistyy Vehviläisen torjuntaan.

9. min: Mikael Ruohomaa katkaisee Tappara-puolustuksen syötön keskialueella ja luistelee kohti maalia. Kärppäsentterin laukaus kuitenkin blokataan Aleksi Elorinteen toimesta.

7. min: Saku Mäenalanen pääsee testaamaan ensimmäistä kertaa Dominik Hrachovinan torjuntavireen, mutta tshekkivahti osoittaa olevansa hereillä.

4. min: Aleksi Elorinne laukoo viivasta, mutta Vehviläinen poimii kiekon hanskaansa.

2. min: Tappara on aloittanut ottelun vahvasti. Otto Rauhalan vuoro kokeilla maalintekoa, mutta laukaus painuu ohi maalin.

1. min: Tappara-hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen tarjoilee kiekon upeasti Henrik Haapalalle, joka tulittaa terävästi. Veini Vehviläinen venyy kuitenkin kiekon tielle.

1. min: Tapparan Mikko Lehtonen pääsee heti ottelun alussa kokeilemaan laukaustaan, mutta kiekko kimpoaa katsomon puolelle.

Ottelu on käynnissä!

Klo 18.30: Ennen kuin kiekko putoaa jäähän on aika kuunnella Maamme-laulu.

Klo 18.27: Joukkueet ovat juuri saapumassa jäälle. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Klo 18.15: Tervetuloa liveseurantaan! Tänään pelataan jälleen SM-liigan kiihkeä finaaliottelu Tapparan ja Kärppien välillä. Kärpät on yhä voiton päässä mestaruudesta, kun Tappara puolestaan haluaa tasoittaa finaalisarjan ja venyttää sen seitsemänteen otteluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.