MTV seurasi Toini-lumikaaoksen etenemistä: Helsingin keskustassa hiihdettiin ja lasketeltiin – pääkaupungin lumia raivataan vielä viikkoja

2:00
Seitsemän uutiset: Lumi on sekoittanut liikennettä ja koetellut hallien kattoja pääkaupunkiseudulla.

MTV Uutiset seurasi lumimyräkkää ja sen aiheuttamia vahinkoja tässä artikkelissa. Suomea koetelleen Toini-pyryn tuomat lumisateet jatkuivat erityisesti Uudellamaalla ja heikensivät ajokeliä myös keskiviikkona.

Keskiviikko 13.1.

20.55: Alkuviikolla Helsinkiin pyryttäneen lumen raivaamiseen ja pois kuljettamiseen kuluu joillain alueilla jopa kuukausi. Helsingin kaupungin kunnossapitoyksikön tiimipäällikön mukaan talvihoito on lumen takia nyt lähestymässä ”poikkeustilaa”.

Tiimipäällikkö Tarja Myller kertoo MTV Uutisten jutussa, että Helsingin keskustan lumikertymä on nyt Toini-myrskyn hännillä 33 senttiä ja ryhtymistä erityistoimiin arvioidaan.

Tältä kaupungin kinokset näyttivät Kruununhaassa ja Hakaniemessä keskiviikkonailtana lumisateiden hiipuessa.


20.00: Eteläiseen Suomeen on tullut niin paljon lunta, että Uudellamaalla on nyt suurin piirtein yhtä paljon lunta kuin Lapissa, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Iiris Viljamaa

Tänään kahdeksalta aamulla Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitattiin lumen syvyydeksi 58 senttimetriä. Muilla Uudenmaan mittausasemilla lumihangen syvyys lähentelee puolta metriä ja Espoon Nuuksiossa yllettiin lähes samaan kuin lentoasemalla, siellä hangen syvyys oli aamulla 57 senttimetriä.

– Tuuli on pöllyttänyt, ja onhan siihen vielä uuttakin lunta päivän aikaan satanut, Viljamaa kertoo lentoaseman mittaustuloksesta.

18.30: Helsingissä on tänään hiihdetty töihin – ja lasketeltu keskustassa.

Terhi Hyvärinen kuvasi iltapäivällä ydinkeskustassa Mannerheimintien kupeessa sijaitsevan Lasipalatsin pihalla laskettelevan nuorukaisen. Laskettelija taituroi Amos Rex -museon kattoikkunan harjalla.

17.52:  Sateet ovat koko maassa heikkenemässä, ja pakkanen on valtaamassa alaa pohjoisesta alkaen. Foreca julkaisi Twitter-päivityksessään kuvan merisavusta, jota voi syntyä pakkasella rannikolla sulan veden äärellä.

Forecan mukaan pohjoinen, arktinen ilmamassa työntää Toini-pyryn etelään, ja samalla Suomeen leviävät hyytävät pakkaset. Etelärannikkoa myöten nähdään jopa –20 asteen lukemia, Pohjois-Suomessa jopa –40 asteen raja saattaa rikkoutua.

15.45 MTV Uutisten lukija Markku Alén otti yhteyttä toimitukseen ja kertoi, miten lumimyrsky on aiheuttanut Helsingissä toisille tuskaa ja osalle iloa. Ainakin autojaan lumen keskeltä kaivaville helsinkiläisille on aiheutunut paljon lumitöitä, jotta autot saadaan esiin.

15.14 Toini-pyryn sankin lumentulo on lakannut, mutta heikentynyt tuuli ja lumisade jatkuvat yhä yöhön asti, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. 

Tuomolan mukaan lunta voi vielä tulla muutamia senttejä.

– Pahinhan tässä on jo takana lumentulon suhteen. Sade ei kuitenkaan lopu vaan muuttuu vain heikommaksi, kunnes pilvi ohenee niin paljon, ettei se enää jaksa sataa, kertoo meteorologi Juha Tuomola.

14.18 Liukkaasta ajokelistä varoitetaan suuressa osassa maata. Etelä- ja Lounais-Suomen merialueilla on kovaa idän puoleista tuulta.

11.53 Lumentulo jatkuu vielä tänään, joten nämä lukemat (lumipeitteen paksuudesta) voivat kasvaa vielä hieman, mutta keskiviikkona uutta lunta on ennustettu kertyvän vain muutama sentti, kertoo sääpalvelu Foreca sivuillaan.

11.05Espoossa kuplahallin katto romahti lumen painon vuoksi. Espoon Tapiolassa sijaitsevan Esport urheiluareenan katto romahti ennen aamukymmentä. Pelastuslaitoksen mukaan katto romahti lumen painosta. Kuplahalli on toistaiseksi käyttökiellossa.

Lue tapauksesta lisää täältä: Kuplahallin katto romahti lumen painosta Espoossa

10.11 Helsingissä jää tänään ajamatta paljon bussivuoroja runsaan lumentulon takia. Lumisade haittaa myös muuta joukkoliikennettä, kertoo Helsingin kaupunki nettisivulla.

Kaupunki muistuttaa, että matkoihin kannattaa varata riittävästi aikaa, ja jos suinkin on mahdollista, olla tänään etätöissä.

9.51 Onnettomuusriski on tieliikenteessä huomattava Uudellamaalla. Aamun aikana on sattunut jo useita onnettomuuksia.

9.31 Koululaisia kuljettanut linja-auto on suistunut tieltä ojaan Nurmijärvellä, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo Twitterissä.

8.43 Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli voi olla heikko aina Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan korkeudelle saakka. Uudellamaalla onnettomuusriski on säälaitoksen mukaan huomattava. 

Uudellamaalla on aamun aikana sattunut useampi liikenneonnettomuus. Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekartan mukaan liikenteelle häiriötä aiheuttavia onnettomuuksia on Kolmostiellä sekä Hyvinkään että Nurmijärven kohdalla, Porvoonväylällä ja Vantaalla.

Uudellamaalla varoitetaan myös jalkakäytävien liukkaudesta.

8.20 Toini-pyryn sankat lumisateet tekivät Helsinki-Vantaan lentoasemasta tiistai-iltana Suomen lumisimman paikan, Foreca kertoo. Tänään aamulla seitsemän jälkeen Helsinki-Vantaan havaintoasemalla on mitattu 58 senttimetriä lunta. 

Seuraavaksi eniten lunta on Lapissa Enontekiössä, jossa sitä on joitakin senttejä vähemmän kuin Helsinki-Vantaan mittausasemalla. 

Forecan arvion mukaan keskiviikon aikana Uudellemaalle voidaan saada vielä 10–20 senttiä lisää lunta.

5.38 Ilmatieteen laitoksen mukaan paikoin sankkojakin lumisateita koetaan vielä aamulla, ja lumisateiden hännät jatkuvat aina iltapäivään asti.

Keskiviikkoiltaan mennessä Uudenmaan arvellaan olevan Suomen lumisinta aluetta. Tiistaina lunta kertyi kymmeniä senttejä.

Lumisateita seuraavat loppuviikosta ankarat pakkaset myös etelässä, jossa lämpötilat laskevat alimmillaan 20–25 pakkasasteen tienoille torstaina ja perjantaina.

Otitko osuvan kuvan tai videon lumikaaoksesta? Lähetä se toimitukseen! WhatsApp: 040 578 5504, sähköposti: uutiset@mtv.fi

23.14: Lumimyräkkä on saanut ihmiset lähtemään ulos seuraamaan talvisäätä. MTV Uutiset tutustui lasten hupaisiin leikkeihin, katso alla olevalta videolta, minkälaisen lumiukon lapset rakensivat!

1:45

Helsingin Tammisalossa päiväkodin lapset rikkoivat perinteisen lumiukon kaavan hauskalla tavalla

21.51: Helsingin pelastuslaitos varoittaa kertyneen lumen aiheuttamasta vaarasta. Pelastuslaitoksen mukaan lumimyrsky kasaa suuria lumikinoksia katolle.

– Tarkkailkaa räystäslinjoja, taloyhtiöt eivät ehdi pudottamaan kaikkia lumilippoja viipymättä – vaarana lumen ja jään putoaminen ihmisten ja autojen päälle, pelastuslaitos varoittaa.

Suuren lumikuorman putoaminen ihmisen päälle voi luonnollisesti aiheuttaa vakavia vahinkoja, jopa hengenvaaran.

– Nollakeli tekee lumesta todella painavaa ja katoilta pudotessaan lumi voi aiheuttaa vaarallisen tilanteen. Muistutamme myös, että pelastustiet on pidettävä lumesta puhtaana, pelastuslaitos toteaa.

21.46: Lumimyrskyn myötä katoille kertyy runsaasti lunta. Myös vaaratilanteita on päivän aikana syntynyt, sillä Turussa evakuoitiin aamupäivällä jalkapallohalli sen jälkeen kun ilmatäytteisen kuplahallin katto oli notkahtanut yhdestä kohtaa lumikuorman alla.

Helsingin Käpylähalli kertoi Twitter-tilillään, että hallin katolla olivat käynnissä lumihommat, kun neljä ihmistä kolaa lunta pois katolta. Katso video alta!

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

21.25: MTV Uutiset Live kävi katsomassa, miten myrsky mylvää Helsingissä. Katso kurkkaus myrskyn tuiskeeseen alla olevasta videosta.

2:00
Katso video: Lumimyräkkä koettelee nyt Lounais- ja Etelä-Suomea – tällaista on Helsingin keskustassa juuri nyt

Myrsky aiheuttaa runsaasti työtä auraushenkilöstölle. Alla olevalta videolta näet tunnelmat tien päältä!

3:53
Katso video: Pääkaupunkiseudulla aurataan lunta pää kolmantena jalkana – katso aura-autonkuljettajan tunnelmat 13 tunnin työpäivän jälkeen

21.14: Kouvolassa on tapahtunut tieliikenneonnettomuus, jossa rekka on ajautunut ulos suoralta tieosuudelta, kertoo Kymenlaakson pelastuslaitos Twitterissä.

Onnettomuus tapahtui noin 300 metrin päässä Valtatie 6:n, Helsingintien ja Koriantien risteyksestä. Tapauksessa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos varoittaa, että tiet ovat nyt erittäin liukkaat.

20.04: MTV Uutisten toimittaja Tiia Palmén raportoi Helsingin Kalasatamasta, että kaksi linja-autoa ovat kolaroineet. Kolaroineet linja-autot tukkivat joukkoliikenteelle varatun kadunpätkän.

19.09: Sakea lumisade on aiheuttanut myös sähkökatkoja. Katkoksia on esiintynyt lähinnä eteläisessä ja keskisessä Suomessa Vaasa–Kuhmo-linjan eteläpuolella, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Kello viiden jälkeen iltapäivästä sähköttä oli noin 4  000 asiakasta. Sähkökatkoja esiintyi tuolloin vielä 37 kunnassa 16 yhtiöllä. Eniten katkoksia oli tässä vaiheessa Mikkelissä, Vaasassa ja Uudenkaupungin alueella.

Enimmillään myräkän aikana on ollut sähköttä samaan aikaan noin 12  000 taloutta, ilmoitti Energiateollisuus. (STT)

18.38: Liikenne on hidastunut ja paikoin täysin seisahtunut Helsingin Hakaniemessä. MTV Uutisten toimittaja Tiia Palmén kertoo paikalta iltakuuden aikaan, että noin 40 linja-autoa seisoo paikallaan.

Noin 100 metrin matkan taittamiseen sujui 20 minuuttia, Palmén kertoo.

18.22: Linja-auto on suistunut ulos moottoritieltä, kerrotaan Hämeen poliisilaitokselta MTV Uutisille. Onnettomuus on tapahtunut moottoritiellä Hollolassa Lahden eteläpuolella.

Pelastuslaitos kertoi suuresta tieliikenneonnettomuudesta kello 18.08. Tapahtumapaikaksi on ilmoitettu Hollolan ohitustie.

Pelastuslaitos ei vielä kommentoi tarkemmin tilannetta, sillä pelastusoperaatio on vasta alussa.

Poliisin alustavien tietojen mukaan onnettomuudessa ei ole tapahtunut vakavia loukkaantumisia.

16.58: Mikä tekee Etelä-Suomea riepottelevasta lumimyräkästä niin poikkeuksellisen? Pekka Pouta lyö tiskiin kolme syytä:

– Myrskyn voimakkuus, reitti ja pitkä kesto. Nämä yhdessä aiheuttavat sen, että tätä pitää kyllä aivan poikkeuksellisena, Pouta kiteyttää MTV Uutisten jutussa.

16.49: Lumimyrsky kurittaa ja vaikeuttaa myös tavaraliikennettä. MTV Uutisten toimittaja Carlos Sunila sattui paikalle tiistaina puoliltapäivin, kun rekka oli jäänyt Orapihlajatiellä Helsingin Etelä-Haagassa jumiin loivaan ylämäkeen. Renkaat sutivat tyhjää kuljettajan yrittäessä epätoivoisesti saada ajoneuvoaan liikkeelle.

– Ei se siitä lähde mihinkään ihan hetkeen, Sunila totesi kuljettajan kamppailua seuraten.

1:14
Katso video, kuinka rekka jäi jumiin keskelle Helsingin lumikaaosta.

16.33: Vantaalla kaksi bussia on ajanut ojaan, ja onnettomuudessa on ollut osallisena 12 henkilöä, kertoo Keski-Uudenmaan pelatuslaitos Twitterissä.

Pelastuslaitoksen mukaan neljä ihmistä on kuljetettu sairaalaan tarkastettavaksi. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Poliisin mukaan tapahtumapaikka on Vantaan Ohratie. Poliisi tarkentaa, että kaksi bussia on ajautunut kyljelleen lumipenkkaan. Liikenne tiellä on katkaistu pelastustöiden ajaksi.

13.39: Espoossa on sattunut onnettomuus lumimyräkän keskellä. Nuori henkilö kiilautui lumikuormaa kuljettaneen kuorma-auton eteen. Uhri on kuljetettu sairaalaan. Lisää tapahtuneesta täällä.

12.54: Helsingin tieliikennekeskuksen tieliikennepäällikkö Kari Tarkki kertoi MTV Uutisille puolen päivän aikaan, että liikennemäärät pääkaupunkiseudulla ovat vähentyneet aamusta.

Tarkin mukaan liikenne on sujunut kuin odotettiin.

– Paljon on ollut pieniä kolareita, mutta isommilta kolhuilta ja henkilövahingoilta on selvitty.

Tarkki sanoo, että aamuliikennettä oli tiistaiaamuna selkeästi vähemmän kuin maanantaiaamuna. 

– Kyllä on selkeästi jääty etätöihin.

Tarkki kehottaa edelleen välttämään liikenteeseen lähtöä. Keli pysyy heikkona koko loppupäivän pitkälle huomiseen saakka. 

– Niiden, jotka voivat jäädä etätöihin, kannattaa tehdä niin. Jos joutuu lähtemään liikenteeseen, niin lähtee maltilla ja ajan kanssa, jotta päästään sinne minne halutaan turvallisesti.

12.49: Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että tähän mennessä poliisi on saanut 50 ilmoitusta erilaisista liikenneonnettomuuksista, kuten ulosajoista, kolareista ja peräänajoista.

– Ei yllätä, mutta erityisesti peräänajot ihmetyttää vuodesta toiseen. Jos et näe eteesi, hidasta! Mieluummin terveenä ja hengissä perille, Itä-Uudenmaan poliisi tviittaa. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

12.29: Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar kiittää Twitter-tilillään kaikkia ammattilaisia työstä, jota he tekevät lumipyryn keskellä. 

– Kiitokset niille lukuisille ammattilaisille, jotka tässä kelissä tekevät kaikkensa, että kaupunki pysyy käynnissä.

– Lunta lapioidaan, teitä aurataan ja joukkoliikenne pyörii parhaan mukaan haastavista olosuhteista huolimatta. Tsemppiä, Razmyar toivottaa tviitissään valokuvan kera. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

12.20: HSL pitää reaaliaikaista katsausta raitiovaunu-, metro-, bussi-, juna- sekä lauttaliikenteestä poikkeustilanteissa Twitter-sivuillaan

Twitter-tililtä käy ilmi, että pääkaupunkiseudun julkinen liikenne on pahassa pinteessä lumimyräkän vuoksi: Useita A- ja K-junia sekä bussivuoroja on peruttu.

Lisäksi raitiovaunut 1, 2, 3, 4, 5, 6, 6T, 7, 8, 9 ja 10 ovat myöhässä aikataulustaan. 

12.16: HSL, VR, Fintraffic sekä Väylävirasto varautuvat hankaliin sääolosuhteisiin niin tänään kuin huomennakin (12–13.1.).

HSL:n verkkosivujen mukaan A- ja K-junat liikkuvat tänään ja huomenna poikkeuksellisesti 20 minuutin vuorovälein. 

– Supistamalla junaliikennettä pyritään varmistamaan, että kulussa olevat junat pääsevät kulkemaan ongelmitta, verkkosivuilla perustellaan junavuporojen harvennusta. 

12.09: Helsingissä kadut, kävely- ja pyöräilyväylät jaetaan kolmeen hoitoluokkaan. Auraamisnopeuteen vaikuttavat muun muassa liikenneväylän vilkkaus sekä lumen määrä. 

Voit perehtyä Helsingin kaupungin aurausjärjestykseen täältä

12.00: Lumimyrsky on saanut nimekseen Toini, käy ilmi Ilmatieteen laitoksen Twitter-tililtä.

Lunta on kertynyt maan eteläosan asemille jo 10–15 senttiä. Ilmatieteen laitokselta ennustetaan, että huomiseen iltapäivään mennessä lunta kertyy Suomessa maan etelä- ja lounaisosiin vielä 20–30 senttiä lisää.

Näin ollen paikoin hanget voivat olla jopa 45-senttiset!

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

11.56: Ilmatieteen laitos varoittaa edelleen vaarallisesta liikennesäästä.

Erittäin haastava ajokeli on ainakin näillä alueilla: 

  • Varsinais-Suomi
  • Satakunta
  • Uusimaa
  • Kanta-Häme
  • Kymenlaakso

11.26: Sähkökatkoksia on 54 kunnassa. Sähköttä on tällä hetkellä 5 420 kotitaloutta, kertoo Sähkökatkokartta.

10.51: Sähkökatkokartan mukaan Suomessa on kaikkiaan 60 kunnassa sähköttä liki 6 330 kotitaloutta. 

10.50: Tiistain nollakelit vaihtuvat keskiviikkona pakkasiin.

Meteorologi Pekka Pouta neuvookin kaivamaan auton etenkin pääkaupunki- ja Turun seudulla lumesta hyvissä ajoin – viimeistään keskiviikkoaamuna, - lähti autolla liikenteeseen tai ei. 

– Sitten, kun pakastuu ja se vähän suolainen lumimössö, jonka aura-auto on pyyhkäissyt auton päälle, lähtee jäätymään siihen auton ympärille, sitä on aika ikävä – suorastaan mahdoton – kaivaa siinä vaiheessa, kun pakkasta on 10 astetta.

10:03: Sähkökatkoja on liki 5 600 kotitaloudessa.

10.01: Helsingin poliisi muistuttaa jakamansa videon yhteydessä riittävästä turvavälistä edellä menevään ajoneuvoon vallitsevissa, haastavissa olosuhteissa. 

– Näin äärimmäisissä olosuhteissa oman ja muiden turvallisuuden vuoksi on pidettävä vähintään 4 sekunnin eli 80 km/ h nopeudella 80 m:n turvaväli edellä kulkevaan ajoneuvoon, tviitissä sanotaan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

9.59: Satakunnan pelastuslaitos tviittasi noin kolme tuntia sitten liikenneonnettomuudesta, jossa on loukkaantunut yksi ihminen linja-auton suistuttua ojaan. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

9.45:Ilmatieteen laitoksen varoittaa, että Etelä- ja Lounais-Suomessa on vaarallinen ajosää. Länsi- ja Keski-Suomessa ajokeli on mahdollisesti vaarallinen varoituskartan mukaan. 

9.43: Eteläisessä Suomessa on tapahtunut useita ulosajoja, mutta vakavilta loukkaantumisilta on tiettävästi vältytty, kertoo STT.

9.38: Sähkökatkot ovat huomattavasti vähentyneet. Tällä kellonlyömällä sähköttä on kaikkiaan 6 434 taloutta´ympäri Suomen. 

9.36: Lounais-Suomen poliisin mukaan huono ajokeli on aiheuttanut muutamia ulosajoja poliisilaitoksen alueella aamun aikana. 

Myös Lounais-Suomen poliisi muistuttaa Twitterissä, että tänään liikenteessä kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

9.02: Tällä hetkellä sähköttä on kaikkiaan yli 8700 kotitaloutta.

8.30 Helsingin poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että onnettomuus tapahtui kehä III:lla Ala-Tikkurilan kohdalla. Paikalla on useampi poliisipartio, jotka huolehtivat liikenteen ohjaamisesta. 

Poliisin viestinnästä kerrotaan, että liikenne on poikki idän suuntaan. 

Tässä vaiheessa ei vielä voida sanoa, onko onnettomuudessa loukkaantunut ketään tai mistä onnettomuus on johtunut. Haastavalla ajokelillä on voinut olla osallisuutta onnettomuuteen. 

8.14 Kehä III:lla on sattunut liikenneonnettomuus, kertoo Helsingin poliisi Twitter-tilillään. 

Poliisin mukaan rekan perävaunu on kaatunut, minkä vuoksi myös liikenne on poikki. 

Poliisi ohjaa liikennettä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

8.07: Sähkökatkosten määrä on lisääntynyt hurjaa vauhtia: 20 minuutissa määrä on tuplaantunut. Nyt sähköttä on kaikkiaan 12 274 kotitaloutta 51 kunnassa. 

7.55: Lumisade on ollut heti aamutuimaan pääkaupunkiseudulla sakea, eikä lumisateille näyttäisi tulevan loppua pitkään aikaan. 

Miksi me olemme lumimyräkästä niin tohkeissamme, Pekka Pouta?

– Tämä on voimakas myrsky – sade jatkuu yli vuorokauden, Pouta selventää näyttäen sääanimatiota kartoiltaan. 

– Ikinä Helsingissä ei ole tullut yli 38 senttiä lunta vuorokaudessa. Tuo ennätys on vuodelta 1937, hän jatkaa. 

Poudan mukaan tulevan vuorokauden aikana voidaan hätyytellä kaikkien aikojen lumiennätyksiä pääkaupunkiseudulla. 

– Se on just ja just mahdollista kaikkien aikojen ennätys. Mutta en usko, jäädään todennäköisesti vähän alle. 

2:34
Miltä etelän poikkeuksellinen lumimyräkkä näyttää juuri nyt? Pekka Pouta näyttää tilanteen sääkartoiltaan Uutisaamussa ennen kello kahdeksan uutisia. 

7.50: Lumi on viime aikoina tehnyt tienpinnoista liukkaan, mikä näkyy vuosittain myös tapaturmien määrässä. 

– Vuositasolla noin 50 tuhatta joutuu Suomessa sairaalaan hoitoon – ei pelkästään ulkona liukastuessa vaan kotona myös, judoka Miikka Neuvonen konkretisoi suomalaista ilmiötä.

Neuvonen ohjeisti Uutisaamussa Töölön tapaturma-aseman edustalla, kuinka liukkaalla kelillä voi kaatua niin, ettei loukkaa itseään. 

Katso alla olevalta videolta, miten kaatua – vaikka tänään lumimyräkän keskellä – ”oikeaoppisesti”.

5:27
Oikeaoppinen kaatuminen estää päävammojen riskiä onnettomuustilanteessa – Uutisaamu kertasi kaatumisen ABC:n

7.46: Sähköttä on nyt 6 025 kotitaloutta, kertoo Sähkökatkokartta. 

7.44: Helsingin poliisi pyytää Twitterissä, että ihmiset jäisivät tiistaina kotiin etätöihin vallitsevan sään vuoksi. Poliisi muistuttaa, että mikäli kotiin jääminen ei ole vaihtoehto, liikenteeseen on hyvä varata riittävästi aikaa. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

7.34: Sähkökatkokartan mukaan Suomessa on 4 728 sähkötöntä taloutta 52 kunnassa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

7.08: MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudan mukaan lumimyräkkä tulee jatkumaan pitkään. 

– Sateille ei loppua näy ennen kuin vasta huomenna päivällä alkaa vähän hellittää

Pouta ennusti Uutisaamun kello 7 uutisten säälähetyksessä, että lumikertymät tulevat olemaan Etelä-Suomessa laajalti noin 20 senttiä.

– Tuuli nietostaa niin, että voi tulla puolen metrin kinoksia, Pouta ennustaa lumimyräkän aiheuttamia lumikertymiä. 

Kuten pelastuslaitos ja poliisi eilen, myös Pouta kehottaa välttämään autolla liikkumista huonon ajokelin vuoksi. 

Merellä Poudan mukaan tuuli yltyy myrskylukemiin saakka. 

– Merellä on myrskyä ja sisämaassakin kovia puuskia, Pouta sanoo.

Pouta ennustaa, että Lounais-Suomessa märkä lumi voi aiheuttaa sähkökatkoksia. 

7.00: MTV Uutiset Liven toimittaja Jonna Hellgren raportoi pääkaupunkiseudun lumimyräkästä Helsingin Munkkiniemessä. 

– Tulee ja pyryttää oikein sakeata lunta, Hellgren sanoo.

– Liikenne näyttää menevän oikein sujuvasti – tosin huomaa, että liukasta on.

1:39
Tältä näyttää Helsingissä pauhaava poikkeuksellisen kova lumimyräkkä kello 7 tiistaiaamuna!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja