MTV seurasi: Unelias leijonaryhmä kärsi tappion Tshekille

Suomi hävisi jääkiekon Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen toisessa ottelussaan lauantai-iltapäivänä Tshekille maalein 1-3. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Tshekki otti alivoimalla avauserässä johdon, mutta Jere Karjalainen kuittasi pelin tasoihin. Tshekki iski ottelun voittomaalin vain seitsemän sekuntia ennen toista eräsummeria.

Leijonapaidassa debytoivat esimerkiksi maalivahti Lassi Lehtinen, hyökkääjä Lauri Pajuniemi ja puolustajat Oskari Manninen ja Robin Salo.

Suomi - Tshekki 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

3. erä:

60. min: Ottelu päättyy! Tshekki on uneliaassa iltapäiväottelussa riittävästi terävämpi ja voittaa ottelun maalein 3-1. Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Ruotsin. Suomen onnistujiin lukeutuivat maalin tehnyt Jere Karjalainen, Joel Mustonen sekä puolustaja Robin Salo.

59. min: Maali! Suomen ylivoima pyörii nälkäisesti. Teemu Pulkkinen laukoo terävästi useaan otteeseen, mutta pyöritys päättyy Tshekin vastaiskuun ja Suomen tyhjä maali helähtää. Tshekki ottaa ratkaisevan 3-1-johdon.

58. min: Jäähy! Suomelle aukeaa mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun David Sklenicka ottaa kahden minuutin rangaistuksen Suomen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Suomi ottaa samalla aikalisän ja Lehtisen pois maalista.

56. min: Radim Zohorna yrittää nostaa lähietäisyydeltä kiekkoa rystypuolelta maalin kattoon, mutta ajautuu liian lähelle maalia ja Lehtinen selvittää. Suomi on täysilukuinen.

54. min: Jäähy! Julius Honka ottaa kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta ja Suomi alivoimalle. Suomen syöttötyöskentely on ollut läpi ottelun epätarkkaa ja huolimatonta

50. min: Aleksi Mustonen kiihdyttää irtokiekkoon Tshekin maalin edessä, mutta ei saa kunnon laukausta aikaan. Suomen tasoitusmaali jää syntymättä.

48. min: Kolmas erä on alkanut tasaisena, mutta ottelun intensiteetti ja tempo ovat kasvaneet.

Kello 15.08: Kolmas erä on käynnissä!

---------------------

2. erä:

40. min: MAALI! Tshekki iskee seitsemän sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Tshekki voittaa kaksinkamppailut laidan lähellä ja kiekko päätyy B-pisteen kohdalle Tomas Zohornalle, jonka kiukkuinen rannelaukaus vie Tshekin 2-1-johdossa erätauolle.

35. min: Arttu Ruotsalainen luo Suomen ylivoiman parhaan tilanteen, mutta rannelaukaus viuhuu etutolpasta ohi. Tasakentällisin jatketaan.

33. min: Jäähy! Suomen pitkä hyökkäys päättyy Jan Kovarin rangaistukseen. Suomi jälleen ylivoimalle.

32. min: Leijonissa debytoiva puolustaja Robin Salo harhauttaa hyökkäyssiniviivalla taitavasti Tshekin kärkikarvaajan, luo itselleen tekopaikan, mutta rannelaukaus painuu puolustajan mailan kautta verkkoon.

31. min: Tshekin ylivoima on jälleen vaaraton ja tasalukemissa jatketaan. Kummallakin joukkueella on vaikeuksia hallita pelin virtausta.

29. min: Jäähy! Ilari Melart pysäyttää Tshekin pitkän hyökkäyksen rangaistuksen arvoisesti ja Tshekki ylivoimalle.

27.min: Suomen ylivoima on pirteämpää kuin aiemmin, mutta ei johda tulokseen.

25. min: Jäähy! Tshekin Kostalek koukkaa Jori Lehterän kumoon ja Suomi ylivoimalle.

Kello 14.18: Toinen erä on käynnissä!

1. erä:

20. min: Summeri soi ja avauserä päättyy tasatilanteessa 1-1. Tshekki hyödynsi alussa Suomen uneliasta alkua, mutta Leijonat heräsi otteluun erän edetessä. Parannettavaa löytyy yhä roimasti esimerkiksi tunkkaisesta ylivoimasta.

18. min: Joel Mustonen vapauttaa Arttu Ilomäen erinomaiseen maalipaikkaan, mutta Tsheki-vahti Dominik Furch torjuu huippupaikan eleettömästi.

17. min: Suomi selvittää alivoiman ilman suurempia vaaratilanteita.

15. min: JÄÄHY! Tshekki ylivoimalle, kun KalPa-puolustaja Mikael Seppälä ottaa kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä.

10. min: MAALI!Jere Karjalainen pamauttaa suoraan syötöstä Leijonat tasoihin. Maalin syöttäjänä Julius Junttila. Hetkeä aiemmin Teemu Pulkkinen oli karannut läpiajoon, mutta tasoitusta ei vielä tuolloin syntynyt.

7. min: Julius Junttilalle aukeaa maalin edustalla huippupaikka, mutta Kärppien hyökkääjä sutaisee rystyllä kiekon tyhjästä maalista ohi.

6. min: Suomen ylivoima ei tuota Tshekin alivoimamaalin jälkeen mitään merkittävää ja ottelua jatketaan tasakentällisin. Suomen alku on ollut monella tavalla unelias.

4. min: MAALI! Suomen löperö ylivoima jatkuu. Arttu Ruotsalainen ja Julius Honka möhlivät kiekon Roman Horakille, joka siirtää Tshekin alivoimalla johtoon.

3. min: Jäähy! Lukko-puolustaja Lukas Klok ottaa korkeasta mailasta rangaistuksen ja Suomi ylivoimalle ensimmäistä kertaa.

Kello 13.30: Kiekko putoaa jäähän ja ottelu käynnistyy Tukholman Globenissa!