MTV paljastaa: Dödspatrullenin jäsen sai tuomion Suomessa jo vuonna 2020 – uhri pakotettiin aseella uhaten autoon ja metsään riisuutumaan

Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo Dödspatrullen-vyyhdin paljastumisesta 2:45
Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo Dödspatrullen-vyyhdin paljastumisesta

MTV Uutisten tietojen mukaan ruotsalaiseen Dödspatrullen-rikollisverkostoon kytkeytyvä, tekoaikaan 20-vuotias mies, sai kesällä 2020 vankeusrangaistuksen Helsingissä tapahtuneesta vapaudenriistosta ja muista rikoksista.

Helsingin poliisi tutki juttua törkeänä vapaudenriistona, törkeänä ryöstönä ja 20-vuotiaan osalta myös ampuma-aserikoksena. 

Tapahtumat alkoivat Helsingin Herttoniemessä maaliskuun lopussa 2020. Uhrina ollut mies pakotettiin asuintalonsa ulkopuolella Hiihtäjäntiellä auton kyytiin aseella uhaten. Autossa oli uhrin lisäksi neljä miestä, kaikki iältään noin 20-vuotiaita. Vastaajat olivat naamioituneita.

Uhri kuljetettiin Vuosaareen Kallvikintien päässä sijaitsevalle pysäköintipaikalle ja sieltä edelleen vastoin tahtoaan metsään. Metsässä uhria käskettiin riisumaan vaatteensa. Uhria myös uhattiin polveen ampumisella. 

Uhrilta anastettiin housut, takki, paita, sukat, puhelin, kengät, kello ja avaimet. Teon jälkeen uhri jätettiin vain alushoususillaan kylmään säähän, mutta hän pääsi hakemaan nopeasti apua.

Uhrilla oli ollut huumeisiin liittyvä velkasuhde yhden vastaajan kanssa. Uhrilla oli tekohetkellä alushousujensa sisällä lähes 3 000 euroa, joka olisi kattanut velan. Hän oli kertomansa mukaan tarjonnutkin rahaa vastaajille, mutta nämä eivät olleet halunneet sitä. 

Käräjäoikeus katsoi, että uhria uhattiin väkivallalla, mutta häneen ei kohdistettu väkivaltaa. Oikeuden mukaan teon tarkoituksena oli ollut nöyryyttää uhria.

Epäilyjen mukaan asetta olisi uhkaustilanteessa pitänyt kädessään 20-vuotias Dödspatrullen-mies, mutta oikeudessa näyttöä tähän ei saatu, ja syyte ampuma-aserikoksesta hylättiin. Ase oli tapahtumien jälkeen hävitetty.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan Dödspatrullen-miehen yhden vuoden ja viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen vapaudenriistosta, pakottamisesta, varkaudesta ja väärän henkilötiedon antamisesta viranomaisille. Myös muita vastaajia tuomittiin käräjäoikeudessa.

Poliisi: Dödspatrullen-verkoston henkilöistä havaintoja Suomessa jo 2019

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin jutussa tuomitun 20-vuotiaan miehen veli on ammuttu Ruotsin jengisodassa. 2020 Keväällä 20-vuotiaan seurassa Suomeen oli tullut toinenkin Dödspatrullen-rikollisyhteisöön kuuluva mies, mutta tämä oli poistunut maasta ennen Herttoniemen ja Vuosaaren tapahtumia.

MTV Uutisten tietojen mukaan Suomessa liikkuneista Dödspatrullen-verkoston henkilöistä on tehty ensimmäisiä kirjauksia poliisin tiedustelutietoihin jo vuonna 2019.

 

Näin poliisin paljastama Ruotsista johdettu huumeorganisaatio toimi: Huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen

Näin poliisin paljastama Ruotsista johdettu huumeorganisaatio toimi- huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen 7:24

 

Lue myös:

    Uusimmat