Poliisi MTV:lle: Ruotsin huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen

Näin poliisi pääsi Ruotsista johdetun huumeorganisaation jäljille 4:12
Katso videolta, miten poliisi pääsi Ruotsista johdetun huumeorganisaation jäljille

Helsingin poliisi ja Keskusrikospoliisi ovat paljastaneet Suomeen rantautuneen laajan kansainvälisen huumausaineiden levitysorganisaation. Poliisi onnistui takavarikoimaan yli 100 kiloa huumausaineita, 230 000 huumaavaa tablettia ja yli 200 000 euroa käteistä rahaa. 

Laajan huumeorganisaation toimintaa on johdettu Ruotsista käsin. Julkisuudessa on puhuttu, että ruotsalainen ja erittäin väkivaltaisessa maineessa oleva rikollisjengi Dödspatrullen on salakuljettanut ja yrittänyt salakuljettaa Suomeen huumeita.

Poliisin mukaan Dödspatrullen kytkeytyy nyt tutkinnassa olevaan rikollisverkostoon, mutta jengi ei ole toiminut yksin.

– Ei voi sanoa, että olisi olemassa yksi ainoa ryhmä, joka olisi ollut toteuttamassa tätä rikosta. Kysymyksessä on laaja verkosto erilaisia toimijoita, jotka ovat yhdessä saaneet tämän rikoshankkeen aikaan, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisista kertoo.

Monia eri rooleja organisaatiossa

Tutkinnanjohtajan mukaan rikoskokonaisuuteen on osallistunut ryhmiä, jotka ovat järjestelleet huumausaineiden kuljetusta, järjestelleet huumeiden vastaanottamista, niiden päätymistä Suomeen ja aineiden varastointia ja levittämistä Suomessa. Yksi tärkeä osa verkoston toimintaa on ollut myös rahaliikenteen järjestäminen eteenpäin.

Muutama epäillyistä on kuulunut tai kuuluu tähän (Dödspatrullen-)jengiin, mutta koko epäiltyjen piiriä ei voi leimata liittämällä tähän jengiin.

Poliisi otti esitutkinnan aikana kiinni 30 henkilöä, joista 17 on edelleen vangittuina. Epäillyt ovat pääosin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella syntyneitä nuoria. He ovat Ruotsin, Suomen, Norjan, Irakin, Britannian, Somalian, Serbian, Ukrainan, Kosovon ja Turkin kansalaisia. 

STT:n tietojen mukaan ruotsalaisista epäillyistä neljä liittyy ruotsalaiseen Dödspatrullen-rikollisverkostoon. 

Ison huumejutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen avaa Ruotsiin kytkeytyvää huumetutkintaa Rikospaikassa:

Näin poliisin paljastama Ruotsista johdettu huumeorganisaatio toimi- huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen 7:24

Lue myös:

    Uusimmat