Mainos

MTV-kysely: Presidenttiehdokkaiden parisuhteella, sukupuolella ja iällä ei suurta merkitystä – "Huomiota kiinnitetään enemmän pätevyyteen ja tietoihin"

Suomalaiset eivät tee presidentinvaaleissa äänestyspäätöstään ehdokkaan parisuhteen, sukupuolen tai iän perusteella.

MTV Uutisten kyselyssä ainoastaan seitsemän prosenttia oli sitä mieltä, että ehdokkaan parisuhde on oman äänestyspäätöksen kannalta ratkaiseva asia. Vain kolme prosenttia piti ehdokkaan sukupuolta tai ikää merkittävänä. 

MTV Uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund pitää tuloksia hyvänä uutisena. 

– Sen kannalta, että suomalaiset ainakin sanovat kiinnittävänsä paljon enemmän huomioita pätevyyteen ja tietoihin ja taitoihin, kuin tällaisiin ominaisuuksiin, kuten millaisessa parisuhteessa elää vai elääkö parisuhteessa ollenkaan, tai mitä sukupuolta on tai minkä ikäinen ehdokas on. Se mielestäni osoittaa sitä, että Suomessa vallitsee aika laaja ymmärrys siitä, että ehdokas valitaan muiden kuin ulkoisten attribuuttien perusteella.

Myös vaalikampanjoiden rooli on tutkimukseen osallistuvien mielestä marginaalinen. Noin joka kymmenes ei pidä ehdokkaiden televisioesiintymisiä tai vaalikoneesta saatavaa informaatiota kovin tärkeänä. 

Tärkein äänestyspäätöksen valintakriteeri on pätevyydessä hoitaa hyvin tasavallan presidentin tehtäviä. MTV Uutisten kyselyssä tätä mieltä on melkein neljä viidestä (78%) suomalaisista. 

Tutkimuksen on toteuttanut Kantar TNS Oy Mediahub Helsinki Oy:n toimeksiannosta. Sen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.