MTV koputti Venäjä-bisneksen takia pakotelistalle joutuneen yrityksen ovelle Vantaalla – "Mitään toimintaa ei näkynyt"

MTV vieraili pakotelistalle joutuneen yrityksen toimistolla Vantaalla 3:17
MTV vieraili pakotelistalle joutuneen yrityksen toimistolla Vantaalla

Yhdysvallat asetti kahdelle suomalaiselle huolinta-alan yritykselle pakotteita venäläismarkkinoille suuntautuvan elektroniikkaviennin vuoksi. MTV yritti tavoittaa yrityksien edustajia Vantaalla.

Pakotteiden kohteeksi joutuneet yritykset ovat vieneet Venäjälle kameroita lennokkeihin, korkean suorituskyvyn optisia suodattimia ja litiumparistoja. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden tarkoituksena on estää teknologiaa päätymästä osaksi Venäjän sotakoneistoa.

Yhdysvaltojen Venäjä-pakotelistalle päätyneiden suomalaisyritysten toimitusjohtajaa vaaditaan vangittavaksi epäiltynä törkeästä säännöstelyrikoksesta. Vangitsemista käsitellään maanantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Kyseessä olevien yritysten, Luminor Oy ja Siberica Oy, taustalla on sama nelikymppinen ranskalaismies ja yritykset ovat rekisteröity samaan osoitteeseen Vantaan Hakkilaan. 

MTV yritti tavoittaa yrityksen edustajia puhelimitse ja vierailemalla paikan päällä, mutta toimistolla oli perjantaina varsin hiljaista.

– Kävin äsken kolkuttelemassa ovelle, mutta mitään toimintaa ei näkynyt kummassakaan yrityksessä olevan. Kovin hiljaista näin perjantai-iltapäivänä, MTV:n toimittaja Valtteri Kykkänen luonnehtii MTV Uutiset Livessä.

Toimistokompleksin sisältä löytyi myös erikoisia venäjänkielisiä kylttejä, ehkä huumorimielessä laitettuja. Ei ole tiedossa, kuuluvatko kyltit juuri näille yrityksille. 

Katso, miltä yhtiön toimistolla näyttää artikkelin pääkuvan paikalla olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat