MTV Hakunilassa: Perhetragedia koskettaa koululaisia Vantaalla – "Tästä voi jäädä traumoja"

MTV Hakunilassa: Perhetragedia koskettaa koululaisia Vantaalla – "Tuli tosi paha mieli" 6:09
MTV Hakunilassa: Perhetragedia koskettaa koululaisia Vantaalla – "Tuli tosi paha mieli"

MTV Uutiset Live vieraili Vantaan Hakunilassa, missä perheenäiti ja neljä pientä lasta sai surmansa tulipalossa. Traagisesta onnettomuudesta on keskusteltu tänään kaikissa vantaalaisissa kouluissa ja päiväkodeissa.

Sunnuntain vastaisena yönä Vantaan Hakunilassa kerrostaloasunnossa syttyi tulipalo, jossa menehtyi perheenäiti ja neljä alle 10-vuotiasta lasta

MTV Uutiset Live kävi palopaikalla maanantaina alkuillasta. Kerrostalon pihassa leijaillut kitkerä savunhaju muistutti edelleen tulipalosta, joka herätti Heporinteen kerrostalon asukkaat varhain sunnuntaina. 

Poikkeuksellisesta onnettomuudesta kielivät myös lukuisat kynttilät ja pehmolelut, joita ihmiset olivat tuoneet rappukäytävän sisäänkäynnin edustalle.

Kerrostalon eteen kerääntyi myös joukko palopaikan läheisyydessä sijaitsevan Lehtikuusen koulun oppilaita, jotka tiesivät perheen.

– Tämä on tosi surullista, koska lapset eivät voineet elää elämää loppuun saakka ja heillä olisi ollut iso tulevaisuus edessä, yhden perheen lapsista tuntenut Destiny Bwana Tshamala sanoo MTV Uutisille. 

– Tuli tosi paha mieli – tämä olisi voinut sattua kenelle tahansa, Miah Kabundi toteaa apeana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Perhetragedia kosketti tuhansia lapsia ja nuoria

Vantaalla on kaikkiaan 44 peruskoulua, joissa on noin 25 000 oppilasta. Vantaalaisia päiväkoteja on puolestaan vajaa 100 ja niissä päivähoitoa saa yli 10 000 lasta.

Vantaalaisperhettä kohdannut tragedia on siis koskettanut valtavaa määrää ihmisiä. 

– Luonnollisesti tämä on järkyttänyt niin lapsia kuin aikuisiakin, vs. apulaiskaupunginjohtaja Ilkka Kalo kuvailee kaupunkilaisten tunnelmia päivä onnettomuuden jälkeen.

Jokaisessa Vantaan koulussa ja päiväkodissa suruliputettiin sunnuntaina menehtyneiden lasten ja äidin muistolle. 

Heporinteelle kerääntyneet nuoret kertoivat MTV Uutisille, että koulupäivästä oli nauru kaukana. Kaikki tunsivat surua. 

– Tästä voi jäädä traumoja ja opettajat muistuttivat meitä siitä, että heille voi tulla puhumaan, Tshamala kertaa.

Vantaalaisten koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa tiedotettiin tapahtuneesta sunnuntai-iltana. Kalon mukaan koulujen henkilökunnalla on kokemusta vastaavanlaisista kriiseistä, mikä auttoi opettajia valmistautumaan maanantaiseen surupäivään ja keskusteluihin oppilaiden ja lasten kanssa. Keskusteluja jatketaan tulevinakin päivinä, jos lapset ja nuoret niin haluavat. Kalo muistuttaa myös oppilaiden vanhempia olemaan läsnä ja keskustelemaan onnettomuudesta avoimesti myös kotona. 

– Lapset kokevat tämän eri tavalla. Osa lapsista aika nopeastikin unohtaa asian ja osaa mietityttää enemmän, Kalo sanoo. 

Millaista apua vantaalaiskoulujen oppilaille ja henkilökunnalle on tarjolla? Katso jutun alussa oleva video. 

Hakunilan palossa menehtyneiden naapurit kertovat turmayöstä: "Emme voineet tehdä mitään" 3:58
MTV Uutiset Live oli palopaikalla sunnuntaina, jolloin Hakunilan palossa menehtyneiden naapurit kertovat turmayöstä: "Emme voineet tehdä mitään"

Lue myös:

    Uusimmat