Hakunilan tulipaloa käsitellään tänään Vantaan kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa – "Lapsille tulee puhua heidän ikätasonsa mukaan"

Hakunilan palossa menehtyneiden naapurit kertovat turmayöstä: "Emme voineet tehdä mitään" 3:58
Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö jakaa neuvot lapsiperheille hankalien tilanteiden käsittelyssä.

Hakunilan alueen päiväkodeilla ja kouluilla pidetään tänään suruliputus.

Vantaan Hakunilassa viiden ihmisen hengen vaatinutta tulipaloa käsitellään tänään kaikissa Vantaan päiväkodeissa ja kouluissa. Tulipalossa kuolivat äiti ja neljä alle 10-vuotiasta lasta sunnuntain vastaisena yönä.

Kaupungin perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo STT:lle, että asian käsittelystä on lähetetty eilen viesti Vantaan päiväkotien johtajille ja koulujen rehtoreille. Kalon mukaan tulipalosta keskustellaan lasten ja nuorten kanssa niin paljon kuin he itse haluavat sekä tarvitsevat.

–  Lapsille tulee puhua tapahtuneesta heidän ikätasonsa mukaan ja vastata heidän kysymyksiinsä, Kalo sanoo.

–  Opiskeluhuollon henkilökuntamme on myös varautunut puimaan asiaa tarvittaessa yksittäisten oppilaiden ja pienempien oppilasjoukkojen kanssa.

Kalon mukaan tukea on tarjolla oppilaille myös jatkossa, mutta erityisesti siihen panostetaan tänään.

Perheen isä pelastui

Tulipalo syttyi sunnuntaina aamuyöllä kerrostalon alimmassa kerroksessa sijaitsevassa asunnossa, jossa asui kuusihenkinen perhe. Poliisin mukaan asunnossa oli palon syttyessä kaksi aikuista ja neljä lasta.

Perheen isä pelastautui poliisin mukaan itse asunnosta huoneiston etuovesta. Äiti ja lapset kuolivat elvytysyrityksistä huolimatta.

Perheessä on poliisin mukaan maahanmuuttajataustaa, mutta perheenjäsenet ovat Suomen kansalaisia.

Poliisi kertoi sunnuntaina, ettei se sillä haavaa epäillyt palossa tapahtuneen rikosta. Poliisi epäilee, että palo sai alkunsa asunnon saunasta.

Hakunilan alueen päiväkodeilla ja kouluilla pidetään tänään suruliputus tapahtuneen vuoksi.

Hakunilan alueen asukkaat tai tulipalossa menehtyneiden lähipiiriin kuuluneet voivat ottaa yhteyttä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 09 4191 5800. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Lue myös:

    Uusimmat