Somaliyhteisö saanut yhteydenottoja Hakunilan tragediasta: "Miksi heitä ei voitu pelastaa?"

Vantaan Hakunilan asuntopalossa kuoli äiti ja neljä lasta 2:07

Somaliyhteisössä autetaan kaikin tavoin Vantaan Hakunilan tuhoisan tulipalon jälkeen perhettä ja yhteisöä selviämään tilanteesta, kertoo Itä-Vantaan Somalikulttuuri -yhdistyksen varapuheenjohtaja Said Muhamed.

Yhdistys on mukana kolmen muun järjestön kanssa Tsempataan-hankkeessa, jonka työntekijöitä on siirretty nyt keskustelemaan tapahtuneesta etenkin nuorten kanssa.

Yhdistykseen on tullutkin yhteydenottoja nuorilta. Niissä on Muhamedin mukaan kysytty muun muassa, miksi onnettomuus tapahtui, miksi uhrit ovat kuolleet ja miksi heitä ei voitu pelastaa.

Maanantaina eri puolilta Suomea oli kokoontumassa vieraita Vantaalle. Heille järjestetään Muhamedin mukaan yöpymismahdollisuuksia moskeijasta. Vieraiden kanssa on tarkoitus keskustella tulipalon aiheuttamista tunteista ja kysymyksistä.

Vuonna 1998 perustettu Itä-Vantaan Somalikulttuuri -yhdistyksen tarkoituksena on palvella alueen somalialaisvähemmistöä. Vähitellen yhdistyksen toiminta on laajentunut koskemaan myös alueen muita maahanmuuttajia.

Tsempataan-hanke puolestaan pyrkii muun muassa edistämään maahanmuuttajien sosiaalista toimintakykyä, hyvinvointia ja työllistymistä Vantaalla. Hankkeessa ovat Itä-Vantaan Somalikulttuuri -yhdistyksen lisäksi Vantaan Venäläinen Klubi -yhdistys, Hakunilan kansainvälinen yhdistys ja Sahan-seura.

Lue myös:

    Uusimmat