Mainos

Motorolan tulos odotettuakin parempi

Motorolan vuoden viimeisen neljänneksen tulos ylitti jopa analyytikoiden odotukset.

Nokian amerikkalaiselle kilpailijalle Motorolalle loppuvuosi 2004 oli menestys. Yhtiön ilmoittama vuoden viimeisen neljänneksen tulos ylitti jopa Wall Streetin analyytikoiden odotukset.

Tulos oli 34 prosenttia edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa parempi. Myynti kasvoi 27 prosenttia 8,84 miljardiin dollariin, eli noin 6,79 miljardiin euroon. Koko vuoden tulos kohosi runsaaseen puoleentoista miljardiin dollariin, eli vajaaseen 1,2 miljardiin euroon.

Motorolan uudet kännykkämallit menevät hyvin kaupaksi. Etenkin markkinoiden ohuimmaksi mainostettu Razr V3 on ollut hitti Amerikassa. Yhtiö toimitti kännyköitä myyntiin 31,8 miljoonaa, eli 42 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Motorolan maailmanmarkkinaosuus kännyköissä nousi 16,6 prosenttiin. Toissa vuonna se oli 13,4 prosenttia.

Motorola aikoo tuoda markkinoille lisää Razrin kaltaisia muodikkaita ja useita eri toimintoja sisältäviä puhelimia. Yhtiö kertoo, että näkymät myös muilla liiketoiminta-alueilla näyttävät nyt hyviltä. Niitä ovat muun muassa Motorolan kodinelektroniikkaa varten valmistamat osat, digikaapelit sekä nopeiden yhteyksien internet-modeemit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.