Moskovassa suurprotesti: USA:ta syytetään, Putinia ylistetään

Moskovassa tuhannet ihmiset osoittavat mieltä Ukrainan nykyhallintoa vastaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on kertonut jopa 35 000 mielenosoittajasta.  

Mielenosoituksen on kutsunut koolle presidentti Vladimir Putinia kannattava Antimaidan-liike, joka kokoaa yhteen muun muassa moottoripyöräjengiläisiä ja Venäjän sotien veteraaneja.  

Venäläismedian mukaan paikalle on kuljetettu myös virkamiehiä ja opettajia, kuten aikaisempiinkin valtapuolue Yhtenäisen Venäjän tukimielenosoituksiin.  

Marssijat huutavat Putinia tukevia iskulauseita ja mielenosoituksen ilmapiiri on samankaltainen kuin lähes vuosi sitten, kun Punaisella torilla juhlittiin Krimin liittämistä Venäjään,  sanoo paikan päällä oleva STT:n toimittaja.  

-Ihmiset ovat hyvin määrätietoisen oloisia. Eniten he puhuvat siitä, että Yhdysvallat on pääsyyllinen kaikkeen ja Eurooppa vain taistelutanner, joka jää Yhdysvaltojen ja Venäjän väliin.  

Ukrainassa vietetään tänään vallankumouksen vuosipäivää. Tänään tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun silloinen presidentti Viktor Janukovitsh poistui salaa Kiovasta. Janukovitshin hallinnon kaatumista edelsivät kuukausia jatkuneet hallituksen vastaiset mielenosoitukset Kiovan Itsenäisyydenaukiolla.  

Lue myös:

    Uusimmat