Mörkö ei lyönyt sisään – Marko Anttilalta viesti faneilleen

Vieläkö Mörkö-huuma näkyy arjessa? Marko Anttila jakoi viestin faneilleen ja perkasi Jokerien KHL-kauden avauksen MTV Urheilun haastattelussa.

Jokerit taipui Avangard Omskille tiistai-iltana kotihallissaan maalein 1–3. Helsinkiläisten varakapteenilta Anttilalta kauden avaus sujui kaksijakoisesti: hän jakoi varmoja laatusyöttöjä ja onnistui ulottuvuuttaan hyödyntäen hiekoittamaan sekä katkomaan Avangard Omskin pelinavaamista, mutta toisaalta Anttila hukkasi avauserän lopussa avopaikan aivan maalin edessä. Jokerit oli tuossa vaiheessa tappiolla 0–1.

– Periaatteessa tyhjä maali siinä oli. En saanut vain nousemaan kiekkoa. Siinä oli patja jäässä. Näissä vain terävämmin, niin tulos on erilainen, Anttila ruoti MTV Urheilulle.

Anttila näki Jokerien onnistuneen pelillisesti vaarallista vastahyökkäysjoukkuetta vastaan kelpo tavalla, eikä koe isoihin muutoksiin tarvetta.

– Hyvä meininki saatiin, mutta tehokkuus jäi uupumaan. Pitää terävöittää yv:tä.

"Antaa vain jatkua, jos siltä tuntuu"

Anttilalla on elänyt kevään jälkeen urallaan poikkeuksellista aikaa. Ratkaisumaaleja iskenyt 203-senttinen "Mörkö" nousi maailmanmestarijoukkueen kapteenina kansan sankariksi, ja huuma kapusi huimiin sfääreihin. Kauteen valmistautuminen ei kuitenkaan tuntunut Anttilan mukaan nyt erilaiselta.

– Ei oikeastaan. On ollut helpompaa, kun on itse työssä kiinni ja kaukalossa. Ei tarvitse miettiä muuta kuin pelihommia. On saanut nauttia taas pelaamisesta.

Mielessä siintää nyt ensisijaisesti uuden menestysjutun rakentaminen seurajoukkueessa.

– Ehdottomasti. Fiilis, mikä voittamisesta tulee, on aika ainutlaatuinen. Olisi hienoa jatkaa sitä henkilökohtaisesti, ja totta kai joukkueena. Sitä kohti mennään.

Mörkö-huumakin on jo jonkin verran hurjimmista hetkistä lieventynyt, vaikka Anttilan sankarin asema onkin Suomessa sementoitu.

– Kyllä se (huuma) rauhoittunut on. Se oli valtavaa alkuun, niin siitä on helppo rauhoittaa. Totta kai vieläkin ihmisiä tulee pakeilleni, ja niin kuin olen sanonut, se on ihan hauskaa eikä haittaa minua lainkaan, Anttila sanoi ja jakoi samaan hengenvetoon viestin faneilleen:

– Antaa vain jatkua, jos siltä tuntuu.

Lue myös:

    Uusimmat