Tämä kuohuttava teko pilasi Sami Vatasen MM-haaveet – nyt hän seuraa Leijonia uudessa roolissa

Sami Vatanen loukkaantui ikävästi polvitaklauksesta finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa 2:27
Video: Sami Vatanen loukkaantui ikävästi polvitaklauksesta finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa

Sami Vatanen, 31, näytteli olennaista roolia Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueessa. Vatanen on taas paikan päällä, mutta tällä kertaa hänen roolinsa poikkeaa normaalista.

Vatanen koki ikävän takaiskun Sveitsin NLA-liigan finaalisarjan alkuhetkillä. Geneve-Servette HC:n takalinjojen luutija piti kiekkoa hyökkäyssiniviivan tuntumassa, kun HC Biel-Biennen puolustaja Noah Schneeberger saapui paikalle. Schneeberger, 34, osui polvi edellä Vatasen polveen, minkä jälkeen Vatanen tipahti nopeasti jäähän.

Irvistys kertoi kaiken. Huonosti kävi.

Video Vatasen loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

– Elättelin vielä toiveita, että polvi paranisi sen verran nopeasti, jotta minulla olisi ollut vielä jonkinlainen MM-sauma olemassa. Piakkoin oli vain todettava, että nyt ei riitä, Vatanen sanoo Tampereelta, kevään MM-kisaympyröiden tuntumasta MTV Urheilulle.

Vatanen poistui piakkoin tärskyn jälkeen pukukopin puolelle. Moni hieraisi silmiään, kun hän kömpi vielä finaalisarjan aikana kehiin.

– Eihän se pelaaminen ihan parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut, kun polvea piti varoa. Adrenaliini jylläsi ja sain riittävät lääkkeet, jotta pääsin vielä mukaan. Kaikki annettiin joukkueelle ja kausi päättyi hyvin, mikä oli hienoa, Vatanen mietti.

Vatanen juhli muun muassa Leijonien nykyhyökkääjän Teemu Hartikaisen ja Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueen kapteenin Valtteri Filppulan kanssa Sveitsin mestaruutta.

Toisenlaiset ympyrät

Vatanen oli paikan päällä, kun jääkiekon tämän kevään MM-turnaus lähti liikkeelle. Jos Vatanen oli vielä viime vuonna Leijonien avainpelaajien joukossa, tällä kertaa rooli on hyvin erilainen.

Hän istui aitiossa, mutta ei vaihtoaitiossa.

– Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen katsomassa kisoja. Harvemmin on tullut käytyä. Harmittaa, totta kai, koska olisi ollut hinkua päästä mukaan. Meillä oli sen verran hauskaa viime vuonna jätkien kanssa. Ei mitään, kannustetaan Suomi voittoon! Vatanen uhkuu.

Meinaatko vetää ihan kunnon kannattajakokemuksen kautta, ihan sarvipäänä menemään?

– Ei nyt ihan vielä sellaista, mutta katsotaan, että mitä sitä viimeiselle viikolle keksii. Lyökö sitä asustetta kylkeen sun muuta. Hallissa on ollut hyvä meininki ja mukava olla katsomassa myös tältä puolelta. Toki, mieluimmin sitä pelaisi tuolla, Vatanen sanoo sivustaseuraajan roolista.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonien turnaus lähti nihkeästi liikkeelle, kun kolmesta ottelusta mukaan tarttui vain yksi voitto. Ei syytä huoleen, Vatanen huikkaa.

– Suomella on hyvä joukkue kasassa. On selvää, että kemioita haetaan alkuun ja ne kyllä löytyvät sieltä. He ovat parantaneet koko ajan. Näissä turnauksissa olennaista on se, että pystyy menemään pelillisesti eteenpäin. Sitten pitää voittaa oikeat pelit oikeaan aikaan. Uskon, että tuolla kokemuksella ja tuolla joukkueella mennään vielä todella pitkälle, Vatanen ennustaa.

Leijonien ykkösnimenä loistaa Mikko Rantanen, joka on Vataselle tuttu pelaaja hänen NHL-vuosiltaan. Rantasen turnaus ei ole lähtenyt aivan odotusten lailla lentoon. Olihan hänellä alla 55 maalin ja 105 pisteen kausi NHL:ssä.

– Hän taitaa kaiken. Hän on luonut vaikka kuinka paljon paikkoja ja maalit tulevat vielä sieltä. Veikkaan, että kun isot pelit alkavat, niin hän nostaa tasonsa niin korkealla, että alkaa oikein kunnolla tapahtua, Vatanen veikkaa.

Leijonien MM-turnaus jatkuu tiistaina, kun vastassa on Tanska.

Lue myös:

    Uusimmat