Jokerit kärsi tappion kauden avauksessa – maailmanmestari iski kotijoukkueen ainokaisen

Helsingin Jokerit kärsi 1-3 tappion kauden avausottelussa, kun se kohtasi viime kauden finalistin Avangard Omskin kotihallissaan.

Vierailija Omsk aloitti räväkästi, sillä avausosuma syntyi jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Omskin suomalaispuolustaja Ville Pokka teki esityön ja Alexei Potapov iski johtolukemat.

Toinen erä oli maaliton. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa pariinkin otteeseen, mutta kumpimaan ei onnistunut maalinteossa.

NHL:ssäkin pitkän uran tehnyt kanadalaispuolustaja Cody Franson lisäsi Omskin johdon kahteen maaliin kolmannen erän alkupuolella. MM-kultaa Leijonissa tämän vuoden keväällä voittanut Mikko Lehtonen teki reilut kolme minuuttia ennen loppua kavennusmaalin Nicklas Jensenin syötöstä.

Jokerit haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Omsk pääsi irtaantumaan ja Sami Lepistön huiskittua mailalla vastustajaa kiekko lipui ohi maalin. Tästä kuitenkin tuomittiin osuma Lepistön tekemien rikkeiden vuoksi. Maali merkittiin Pavel Dedunoville.

Jokerien kausi jatkuu torstaina, kun vastaan asettuu AK Bars Kazan.