Mainos

Moottorikelkkailijat poliisin tehosyynissä Pohjois-Suomessa

Moottorikelkkailijat ovat poliisin tehovalvonnassa Pohjois-Suomessa. Liikkuva poliisi valvoo muun muassa ajonopeuksia, suojakypärän käyttöä sekä tiellä ajamista. Lisäksi poliisi puhalluttaa kelkkailijoita.

Tarkkailussa ovat erityisesti hiihtokeskusten lähialueet.

Ylikonstaapeli Reijo Köngäs liikkuvan poliisin Rovaniemen yksiköstä muistuttaa, että maastossa ajettaessa moottorikelkan kuljettajalta edellytetään 15 vuoden ikää. Lisäksi maastossa ajamiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Tietä ylitettäessä ja ajettaessa moottorikelkkareiteillä vaaditaan vähintään T-luokan ajokortti.

- Moottorikelkalla voi ylittää tien. Lisäksi moottorikelkalla voi tilapäisesti ajaa tietä pitkin, jos se on tien turvallisen ylittämisen kannalta tarpeellista. Mökiltä tai muualta asunnolta ei kelkkaa saa siirtää tiellä ajaen esimerkiksi kelkkareitille tai jäälle, Köngäs kertoo.

Samalla hän muistuttaa hiihtolomalaisia siitä, että tämä talvi on poikkeuksellinen myös Lapissa.

-Moottorikelkkailijoiden tulee olla erityisen varovaisia liikkuessaan jäällä. Jäät ovat heikkoja. Moottorikelkkailijoiden tuleekin etukäteen varmistaa jäällä ajon turvallisuus ja liikkua vain merkityillä reiteillä tai urilla.

Kuolemaan johtaneista moottorikelkkaonnettomuuksista tapahtuu noin 70 prosenttia jäällä.

Lapissa on tänä talvena hukkunut moottorikelkkaonnettomuuksissa kaksi henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.