NHL-seuralle varoitusviesti: voi tehdä ison virheen Sebastian Ahon kohdalla – ”Se olisi kamala viesti”

Jääkiekkoliiga NHL:ssä vapaiden pelaajien markkinat käynnistyivät maanantaina. Ylivoimaisesti isoin puheenaihe liittyi Sebastian Ahoon ja Montreal Canadiensin tekemään sopimustarjoukseen. Nyt katseet ovat Carolina Hurricanesissa, joka omistaa Ahon oikeudet.

Canadiens tarjosi rajoitettuna vapaana agenttina olevalle Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa hänen keskivuosipalkkansa on 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Hänen oikeudet omistava Carolina Hurricanes voi joko vastata tarjouksen, minkä myötä sopimus astuu voimaan. Toinen vaihtoehto on se, että Hurricanes päästää Ahon Canadiensiin, jolloin se saa korvaukseksi yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausoikeuden.

Asiaa on puitu laajasti eri kiekkoympyröissä. NHL:n omalla TV-kanavalla EJ Hradek mainitsi Hurricanesin saaman korvauksen, mikäli seura ei päätä vastata Canadiensin tarjoukseen.

– Pitää muistaa, että ei tuollaisia pelaajia saa tuosta noin vain. Jos he eivät vastaa, niin heille tulee eteen isoja ongelmia. Ainakin minulle se kertoisi siitä, että nyt ei puhuta mistään vahvasta organisaatiosta, joka osaa käsitellä isoja tähtiä, Hradek mietti.

Mielipide sai tukea NHL.com:n toimittajalta Dan Rosenilta.

– Se (vastaamatta jättäminen) olisi kamala viesti faneille siitä, että he eivät ole täysillä mukana. Ihan jo tuon takia luulen, että he vastaavat tarjoukseen. He ottavat oman aikansa, koska he voivat, Rosen mietti.

Rosenin viittaama aika liittyy ikkunaan, jonka sisällä Hurricanesin pitää vastata Canadiensin tekemään tarjoukseen. Kyseinen aikaraja on seitsemän päivää eli tämä viikko. 

Lue myös:

    Uusimmat