Mainos

Monocle-lehti listaa: Helsinki maailman paras paikka asua

Brittiläinen lifestyle-lehti Monocle on valinnut Helsingin maailman parhaaksi kaupungiksi elää. Monocle julkaisee kaupunkien suosikkilistan seuraavassa numerossaan.

Vielä viime vuonna viidettä sijaa pitänyt Helsinki nousi nyt ohitse muiden muun muassa alhaisen rikollisuuden, hyvän koulutusjärjestelmän ja kukoistavan ruokakulttuurin vuoksi. Erityiskiitoksia heltisi myös talvipakkasessa toimivasta Helsinki-Vantaan lentokentästä.

Yhdeksi arvokkaaksi piirteeksi Monocle nostaa myös kaupungin kyvyn ja halun muuntautua. Tästä hyvänä esimerkkinä pidetään suurten satamien siirtämistä itään ja ranta-alueiden vapauttamista uusien asuinalueiden käyttöön. Tällaiset ponnistukset ovat Monoclen mukaan mahdollisia muun muassa Suomen hyvän taloustilanteen ansioista.

"Itämeren tyttären" erinomaisia lento- ja junayhteyksiä itään ei myöskään unohdeta mainita. Mutta pelkän välilaskuvierailun sijasta Monocle kehottaa kävijöitä tutustumaan Helsingissä tapahtuneeseen ruokavallankumoukseen, joka on lyhyessä ajassa tuonut kaupunkiin joukon kahviloita ja tyylikkäitä, New Nordic Cuisinea tarjoilevia ravintoloita.

Helsingin kerrotaan jopa palkanneen oman projektipäällikön, Ville Relanderin, luomaan kaupungin ruokakulttuuristrategiaa. Anton&Anton-ruokakaupan entinen omistaja Relander kertoo lehdessä tavoitteekseen on muuttaa puolet päiväkotien ruoka-annoksista luomuksi vuoteen 2015 mennessä.

Toki kyllä Monocle löytää pientä parannettavaakin. Vaikka Helsingin arkkitehtuuri ja muotoilu ovatkin vahvaa kansainvälistä tasoa, voisi Alvar Aallon värittämä kaupunki hyötyä laajemmin kansainvälisistä tuulahduksista - ja sellaisista rakennuksista kuin Steven Hollin Kiasma.

Monocle-lehden listauksessa kakkoseksi sijoittui Zürich ja kolmanneksi Kööpenhamina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.