Moni poliitikko osoittaa tukensa Sanna Marinille – Li Andersson Viron sisäministerin törkeistä lausunnoista: "Tätä pitää hyödyntää Suomen maabrändin rakentamisessa"

8:23
Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta?

Moni poliitikko on kertonut kantansa Sanna Mariniin ja tämän hallitukseen liittyviin kohulausuntoihin liittyen.

Kohu sai alkunsa Viron sisäministeri Mart Helmen kipakkasanaisista kommenteista, jotka ministeri lausui eilen antamassaan radiohaastattelussa. Helme totesi, että "myyjätyttösestä tulee Suomen pääministeri". Samalla hän tylytti Suomen hallitusta. 

"Yön yli nukuttuani olen sitä mieltä"

Moni suomalaispoliitikko on ottanut kantaa Helmen lausuntoihin Twitterissä, jossa kohun ympärille syntynyt keskustelu on käynyt kiivaana.

Hallituspuolue vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson pitää politiikan kehittymisen suuntaa huolestuttavana.

– Taas yksi osoitus siitä, kuinka jopa valtioiden johtotehtävissä on omaksuttu sellainen tapa tehdä politiikkaa, jossa asia-argumentein sijaan käydään henkilön kimppuun, asiattomilla ja virheellisillä väitteillä. Vaarallinen kehityssuunta, Andersson kirjoitti eilen illalla.

Andersson kuitenkin näkee Helmen lausunnoissa myös positiivisen puolen.

– Yön yli nukuttuani olen sitä mieltä, että tätä pitää hyödyntää voimakkaasti Suomen maabrändin rakentamisessa. Suomi, maa jossa kaupan kassalta pääsee pääministeriksi, Andersson kirjoittaa selvästi ylpeänä.

"Kaikilla poliitikoilla ja päättäjillä soisi olevan takanaan duunarityötä"

Sanna Marin otti Helmen vähätteleviin lausuntoihin kantaa Twitterissä pian lausuntojen tultua uutisotsikoihin. Marin kertoi tviitissään olevan ylpeä siitä, että Suomessa voi ponnistaa korkealle – oli lähtökohdat sitten millaiset tahansa.

– Kaupan kassasta voi tulla vaikka pääministeri. Ilman duunareita ei Suomi selviäisi. Arvostan jokaisen työntekijän, ammatinharjoittajan ja yrittäjän työtä korkealle, Marin kirjoitti.

Marinin vastalausuntoa on kehuttu vuolaasti. Poliitikot jopa globaalilla tasolla ovat ottaneet osaa keskusteluun.

Suomen pääministerin tehtävissäkin toiminut Alexander Stubb ei ollut myöskään seppä syntyessään. Hän paljastaa omat lähtökohtansa Viron entinen pääministeri Taavi Rõivaksen Twitter-julkaisun kommenteissa.

– Minä aloitin urani täyttämällä shampoopulloja ja paistamalla hampurilaisia legendaarisessa Carrolsissa. Entä sinä, Stubb tiedusteli Viron entiseltä pääministeriltä.

– Minä olin lehtimyyjä ja koulujen loma-aikaan varastoapulainen, Rõivas vastasi Stubbille.

Kohusta on tämän päivän aikana syntynyt eräänlainen ilmiö: moni Twitter-käyttäjä on muistellut ensimmäistä tai muuten työurallaan erikoista työpaikkaansa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja