Viron pääministeri paikkaili sisäministerin kohulausuntoja Sanna Marinista – nyt maan entinen pääministeri pyytää anteeksi suomalaisilta: "Mart Helmen on aika lähteä"

Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta? 8:23
Viron sisäministeri Mart Helme arvosteli kovin sanoin Sanna Marinia.

Viron entinen pääministeri Taavi Rõivas on ottanut kantaa Viron sisäministeri Mart Helmen radiohaastattelussa laukoman lausunnon aikaansaamaan kohuun, jonka kohteena on Suomen tuore pääministeri Sanna Marin (sd.).

Entinen pääministeri otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.

– Suurimpien ystävienne päälle sylkeminen on sekä tyhmää että epäreilua. Helmen on aika lähteä. Viron parlamentin Suomi-ystävyysryhmän puheenjohtajana pyydän anteeksi kaikilta suomalaisilta, Rõivas mutoili eestiksi.

– Suokaa anteeksi, hyvät ystävät, hän jatkoi suomen kielellä.

Myös istuva pääministeri otti kantaa

Kohu sai alkunsa Viron sisäministeri Mart Helmen kipakkasanaisista kommenteista, jotka ministeri lausui eilen antamassaan radiohaastattelussa. Helme totesi, että "myyjätyttösestä tulee Suomen pääministeri".

Lisäksi hän uumoili Suomen nykyhallituksen haluavan tuhota Suomen valtion tehdäkseen siitä jonkinlaisen europrovinssin.

Viron istuva pääministeri Jüri Ratas paikkasi hallituksensa sisäministerin puheita Facebook-päivityksessään pian sisäministerin antaman haastattelun jälkeen.

– Suomi on läheinen ystävämme ja liittolaisemme, jonka kanssa kaikki Viron hallitukset ovat tehneet läheistä yhteistyötä, Ratas kirjoitti.

– Henkilökohtaisesti, yhteistyöni Suomen kahden viimeisen pääministerin kanssa on ollut hyvää ja ensikohtaamiseni uuden pääministerin kanssa oli positiivinen.

Marin kuittasi tyylikkäästi Twitterissä

Pääministeri Marin kommentoi sunnuntai-iltana Twitterissä olevansa tavattoman ylpeä Suomesta, jossa köyhän perheen lapsi voi kouluttautua pitkälle ja yltää elämässään moneen.

– Kaupan kassasta voi tulla vaikka pääministeri. Ilman duunareita ei Suomi selviäisi. Arvostan jokaisen työntekijän, ammatinharjoittajan ja yrittäjän työtä korkealle, Marin tviittasi.

Miten linjanne eroaa edeltäjänne linjasta, pääministeri Sanna Marin? 5:40
Miten linjanne eroaa edeltäjänne linjasta? Haastattelussa pääministeri Sanna Marin.

Lue myös:

    Uusimmat