Viron kohuissa ryvettynyt sisäministeri ampui Sanna Marinia täyslaidallisella – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta?

8:23
Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta?

Eilen kovasanaisesti pääministeri Sanna Marinia (sd.) arvostelut Viron sisäministeri Mart Helme ja hänen valtiovarainministerinä toimiva poikansa Martin Helme ovat etelänaapurissa jatkuvien kohujen ja mediahuomion kohteena, sanoo MTV Uutisten Viron asioihin perehtynyt toimittaja Petteri Savolainen

Savolaisen mukaan Helmen lausuntojen saamasta valtavasta kritiikistä huolimatta sisäministeri saattaa jatkossakin istua tuulisella jakkarallaan, vaikka hän ja hänen poikansa todella ovat jatkuvien kohujen silmässä.

– On todella erikoista, että hän antoi tällaisen perinteisen täyslaidallisen Suomen suuntaan, sillä Virossa kaikki ministerit ovat suuria Suomen ystäviä ja suomalaiset ministerit Viron ystäviä. Siinäkin mielessä todella erikoinen lausunto kohdistaa nuoreen pääministeriin tuollainen sammakko, Petteri Savolainen arvioi.

Savolainen muistuttaa myös, että Viron hallituksessa istuva Ekre-puolue on erittäin rasistinen ja vähemmistövastainen. Puolue vastustaa muun muassa seksuaalivähemmistöjen ja Viron venäjänkielisen väestön oikeuksia. Puolue on ollut myös ongelmissa median kanssa ja vaatinut kriittisesti puolueesta kirjoittavien eroa.

– Viron pääministeri Jüri Ratas on sanonut hyvin selkeästi, ettei lausunto edusta Viron hallituksen kantaa ja Virolla ja Suomella on hyvät suhteet. Entinen pääministeri vaati jo Helmen eroa ja kesällä seitsemän entistä sisäministeriä kirjoitti kirjeen, jossa he vaativat Helmen eroa ja Ekreä pois hallituksesta. Hänen tuolinsa alla tuulee jatkuvasti.

Petteri Savolaisen mukaan sisäministerin poika, valtiovarainministeri Martin Helme, ei ole ”kauaksi pudonnut” isänsä linjasta ja kohuista huolimatta kaksikko istuu edelleen hallituksessa.

Savolaisen mukaan Helmeä tai Helmiä on luonnehdittu joidenkin virolaispoliitikkojen toimesta narreiksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja