Mainos

MOM:n varat ennakoitus suuremmat

Mouhijärven osuusmeijerin (MOM) varat ovat ennakoitua suuremmat, mutta alittavat silti velat lähes 4 miljoonalla markalla. Tuottajille pystyttäneen joka tapauksessa palauttamaan arvioitua suurempi osuus heidän saatavistaan. MOM:n konkurssin velkojain kuulustelu pidettiin Vammalan käräjäoikeudessa eilen. Pesän varoiksi saatiin 18 miljoonaa markkaa ja veloiksi noin 22 miljoonaa. Noin 250 maidontuottajalla on saatavia konkurssiperästä runsaat 6 miljoonaa markkaa. Aikaisemmin oli arvioitu, että heille palautetaan vain 10-20 prosenttia. Nyt näyttää siltä, että tuottajien jako-osuus nousee tästä jonkin verran.

Konkurssipesän hoitaja Risto Malinen kuitenkin muistuttaa, että ratkaisevaa on, millaisia hintoja pesäluetteloon merkitystä omaisuudesta saadaan myytäessä. -Esimerkiksi meijerikiinteistöstä saatavaa summaa on vaikea arvioida. On eri asia, myydäänkö se edelleen meijerikäyttöön vai esimerkiksi tyhjäksi varastoksi. Konkurssipesän veloista on rahalaitoslainoja lähes 7 miljoonaa markkaa. Suurin velkoja on Merita lähes 3 miljoonalla. Finnveran saatavat ovat 1,5 miljoonaa ja Mouhijärven Osuuspankin 760 000 markkaa. Loput ovat eläkelainoja.

Tilivelkoja on 6,3 miljoonaa. Palkkaturvana maksettu velka on miljoonan markan luokkaa. Suurimmat velkojat ovat turvanneet luottojaan kiinnityksillä. Maidontuottajien tilisaatavat ovat vakuudettomia velkoja. Lopullinen konkurssituomio annetaan 17. joulukuuta. MOM ajautui talousvaikeuksiin sen jälkeen, kun sen voista löytyi keväällä listeriabakteereja. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.