MM-yleisurheilun suomalaiset tänään: Herkkua tuutin täydeltä! Keihäsmiehet ja aituritähdet kehiin – Kristiina Mäkelällä elämänsä sauma

Kristiina Mäkelä loikki MM-kisojen finaaliin:"Tein sen mitä parhaimmillaan osaan" 3:17
Videolla Kristiina Mäkelän ajatuksia finaalia kohti.

Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa vietetään lauantaina suomalaista herkkupäivää, kun tositoimissa nähdään kahdeksan sinivalkoista urheilijaa. Finaalissa kilpailee kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

Suomalaisten perinteisessä menestyslajissa keihäänheitossa kilvoitellaan miesten karsinnat. Finaaliin pääsevät kaikki karsintarajan 84,00 ylittäneet tai joukon 12 parasta.

Oliver Helander on tällä kaudella parhaimmillaan kiskaissut 86,93, Antti Ruuskanen 85,15 ja Lassi Etelätalo 84,11. 

Naisten pituushypyssä karsintarajana on 675. Taika Koilahti on hypännyt tällä kaudella 669, ja vastaavalla tuloksella finaalipaikka olisi todennäköisesti haarukassa.

Naisten 100 metrin aidoissa irti pääsevät Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri. Alkueriä on viisi, kussakin erässä on 7–8 urheilijaa ja joka erän neljä nopeinta etenevät suoraan välieriin. Lopuista urheilijoista jatkoon selviytyy yhteensä neljä naista aikojen perusteella.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on arvioinut itsellään olevan tällä hetkellä rahkeita 14,50:een. Sillä tuloksella hän olisi jo hyvin korkealla.

Karsinnassa Mäkelä oli kuudes tuloksella 14,28 ja jäi ennätyksestään 12 senttiä.

– Paljon pidempää on tulossa, mutta sitä ei saa kirjoihin ennen kuin se on hypätty. Katsotaan, saadaanko loppukilpailussa vielä piikki aikaiseksi. Jos sattuu hullu päivä, voi tulla mitä vain, Mäkelä sanoi.

Lupauksia nostatti jo Mäkelän toinen karsintasuoritus. Valmentaja Tuomas Sallinen arvioi, että Mäkelän toinen, lankun takaa lähtenyt suoritus oli tältä pisin koskaan. Askeleen osuttua huonosti mittaa sille kertyi 14,10.

Alla MM-kisojen torstain ohjelma suomalaisten osalta. Päivän ja kisojen ohjelman kokonaisuudessaan näet tästä!

MM-yleisurheilun suomalaiset lauantaina:

AikaSukupuoliLaji ja kilpailuSuomalaiset
16:30MKeihäänheitto, karsintaryhmä ARuuskanen
17:15N100 metriä aidat, alkuerätKorte, Hurske, Neziri
17:50NPituushyppy, karsintaKoilahti
18:00MKeihäänheitto, karsintaryhmä BHelander, Etelätalo
20:35NKolmiloikka, finaaliMäkelä

Lue myös:

    Uusimmat