Kristiina Mäkelän valmentajalta mykistävä arvio suomalaisen suorituksesta

3:17
Kristiina Mäkelä kommentoi karsintahyppyjään ja kertoi ajatuksistaan finaaliin.

Kristiina Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen arvioi, että suomalaistähti veti Dohan MM-kisoissa kolmiloikan karsinnassa toisella yrityksellään pidemmälle kuin koskaan – se lähti vain lankun takaa.

Mäkelä avasi pelin tuloksella 14,26, joka jäi karsinnassa hänen parhaakseen. Suomalainen oli karsinnassa lopulta kuudes ja selviytyi lauantaiseen MM-finaaliin.

– Huh! Se on ehkä paras summaus. Minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa – tein sen, mitä parhaiten osaan ja pistin kaiken peliin. Tällä kertaa se vei minut finaaliin, ja se on ehkä parasta, Mäkelä iloitsi MTV Urheilulle.

Mäkelältä nähtiin teknisesti varsin erimoisia loikkia. 14,26-metrisen avausvedon jälkeen toinen yritys kantoi 14,10:een ja kolmas, väkinäisimmältä näyttänyt 14,06:een.

– Ekassa hypyssä juoksu vähän karkasi, mistä puhuin ennen kisojakin. Minun pitäisi saada juoksu paremmin kasaan. Vaikka se pikkuisen karkasi, olen tottunut rämpimään sieltä ne loikat, niin se vei noin pitkälle.

– Seuraava hyppy oli valmentajan mukaan elämäni pisin hyppy, mutta se jäi vain lankun taakse. Siinä juoksu tuli loppuun asti nätisti, mutta merkki oli kai väärässä kohdassa.

Mäkelän ennätys on helmikuulta hallikaudelta oleva 14,38. Kun askel osuu, Mäkelällä on siis MM-kisoissa paukkuja vetää hyvinkin pitkälle.

Suomalainen summasi nyt tehneensä pikkuvirheitä.

– Niin kuin Tuomas sanoi, tuollainen hyppy sallii vielä pieniä virheitä, mutta jos haluaa pidemmälle, ei noita saa tehdä enää. Toivottavasti tästä jää hyvä muistijälki, niin että finaalissa voi hypätä pitkälle, Mäkelä kertoi ja totesi, että piikkihyppy häneltä vielä puuttuu.

Karsinnan pisimmästä suorituksesta vastasi 14,42 venyttänyt Jamaikan Shanieka Ricketts.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja