Miten valmistella tyttäret murrosikään ja kuukautisiin? Äiti keksi kätevän idean

Äidin nerokas keksintö valmistaa tyttäret murrosikään ja kuukautisiin on kerännyt paljon positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa.

Kaikkien tyttöjen vanhemmilla on varmasti muutaman kerran käynyt mielessä, miten lapset voikaan valmistaa tulevaan murrosikään ja kuukautisiin. Eräs australialainen äiti on kuitenkin jakanut oman loistavan tapansa, jolla hän saattoi lähestyä aihetta ja valmistaa tytärpuolensa siihen.

Kolmen lapsen äiti Skye kertoo rakentaneensa perheen kylpyhuoneeseen ”kuukautisaseman”. Asema rakentui kylpyhuoneen nurkkaan hyllyköstä, purkeista ja erilaisista tarvikkeista, joita kuukautisten aikana saattaisi kaivata.

Tarkoituksena välttää tyttärien nolostuminen

Äiti kertoo saaneensa idean, kun hän ja hänen kumppaninsa keskustelivat murrosiästä ja kuukautisista tyttärien kanssa. Aihe sai kaikki osapuolet hiukan hermostuneiksi.

– Päätimme, että pitäisimme joitakin asioita käsien ulottuvilla, joten kun se tapahtuu, kaikki, mitä he tarvitsevat, on vessassa eikä heidän tarvitse tuntea itseään nolostuneeksi tai hermostuneeksi, kun he tulevat ulos ja kysyvät toiselta meistä siteitä tai kertovat, että heillä kävi vahinko, Skye selittää.

Tyttäret olivat sanoneet keskustellessaan vanhempien kanssa, että he haluaisivat ensin kokeilla siteitä ja vessaan varattiin myös vaihtoalushousuja varmuuden vuoksi. Tarvikkeet laitettiin purkkeihin, jotta kaikki eivät olisi näkyvillä vieraiden tullessa kylään.

Sen lisäksi, että vessassa on kuukautisasema, on tyttärillä koulurepuissa mukana myös pienet pakkaukset.

Some ihastui ideaan

Skye uskoo, että tyttärien osallistuminen valmisteluihin on saanut heidät pelkäämään vähemmän kuukautisten alkamista.

Skye jakoi idean yksityiseen Facebook-ryhmään, jossa ideasta oltiin haltioissaan. Monen mielestä Skyen lähestymistapa on erittäin hyvä ja ajattelevainen, sillä kuukautisten alkaminen voi olla joillekin nuorille vaikeaa aikaa. Useat äidit kertoivatkin tekevänsä vastaavia omille tyttärilleen.

Lähde: Kidspot

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.