Mainos

Miten toimia terrori-iskun sattuessa? Suomen poliisi julkaisi ohjevideon

Poliisihallitus on julkaissut videon yllättäviin vaaratilanteisiin varautumisesta. Tarkoituksena on poliisin mukaan neuvoa, miten uhkaavissa tilanteissa kannattaa toimia.

Ylikomisario Elina Katajamäki Poliisihallituksesta kertoo, että monissa maissa vastaavia videoita on julkaistu jo aiemmin.

– Muuttuneessa turvallisuusympäristössä kansalaiset ovat myös Suomessa yhä valveutuneempia ja poliisilta on pyydetty ohjeita myös vakaviin vaaratilanteisiin varautumisesta, Katajamäki kertoo.

Videon toimintaohjeet koostuvat kolmesta ohjeesta: pakene, piiloudu ja hälytä apua.

Vaarallisesta tilanteesta kannattaa paeta mahdollisimman nopeasti ja käskeä muut mukaan. Jos pakenemaan ei pääse, seuraava vaihtoehto on piiloutuminen, videolla neuvotaan. Apua tulisi hälyttää heti, kun ei ole välittömässä vaarassa.

Katajamäen mukaan videon tavoitteena on lisätä turvallisuuden tunnetta. Kun mielessä on toimintamalli erilaisten tilanteiden varalle, se lisää omia valmiuksia ja rauhoittaa.

– Video itsessään ei ole pelottava tai dramaattinen, vaan korostetun neutraali, Karajamäki toteaa.

Poliisin videokanava Poliisitubessa on julkaistu aikaisemminkin ohjeita erilaisiin tilanteisiin varautumisesta. Ohjeita on annettu muun muassa asuntomurtojen ehkäisystä sekä siitä, kuinka välttyä joutumasta nettirikollisuuden uhriksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.