Sähkön hinta nousee, mutta miten sähköautoilija voi säästää? – "Ainoa todella tuntuva tapa on..."

Miten sähköautoilija voi säästää rahaa juuri nyt? 2:44
Parhaat säästövinkit sähköautoilijalle! Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa kertoi MTV Uutiset Livessä, millä tavoin sähköautoilija voi säästää.

Vaikka sähkön hinta on noussut kovasti, on sähköautoilu edelleen huomattavan edullista verrattuna bensa- tai dieselautoiluun. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sähköautollakin ajavan kannattaisi pitää kulutustaan aisoissa.

Sähkön hinta tulee olemaan kuuma puheenaihe Suomessa tulevana talvena. Lataamisen hintalappu pohdituttaa monia sähköauton omistajia tai sellaisen hankkimista harkitsevaa. Vahinkokorjaamo Autoklinikka kokosi yhteen joitakin vinkkejä sähköauton kulutuksen vähentämiseen. 

– Ohje saattaa tuntua ilmiselvältä, mutta ainoa todella tuntuva tapa säästää sähköauton ajokuluissa – jonkun muun laskuun lataamisen lisäksi – on ajaa vähemmän. Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kotona pysymistä vuorokauden ympäri, vaan sen sijaan suositeltavaa on panostaa ajon suunnitteluun, Valtteri Savolainen Autoklinikalta toteaa yhtiön tiedotteessa.

Savolainen muistuttaa, että pelkästään reittivalinnoilla ja useamman asian hoitamisella samalla ajoreissulla voi vähentää turhaa ajoaan merkittävästikin. Mikäli turhia kilometrejä kertyy säännöllisesti, voi niistä karsiminen näkyä nopeasti myös latauskuluissa.

Ne pienet purot

Ajoa vähentävien muutosten ohella voi myös pienemmillä muutoksilla saada aikaan mukaviakin säästöjä kulutukseen – etenkin pitkällä aikavälillä.

Autoklinikan vinkit sähköauton kulutuksen pienentämiseen

  1. Mikäli autossa on eco- tai range-tila, joka pidentää maksimiajomatkaa yhdellä latauksella laskemalla sähkönkulutusta kautta linjan, se kannattaa kytkeä päälle.
  2. Suositusten mukaiset rengaspaineet ja autossa kulkevan painolastin minimointi vaikuttavat positiivisesti sekä polttomoottori- että sähköautojen kulutukseen.
  3. Mikäli mahdollista, auton latauksen voi ajoittaa valmistumaan juuri ennen ajoon lähtöä. Tällöin akun lämpötila on heti lähellä optimaalista, mikä voi vähentää kulutusta ajon alkaessa.
  4. Auton matkustamon lämmityksestä ja viilennyksestä tinkimällä voi vähentää kulutusta.
  5. Ennakoiva ja rauhallinen ajotapa sekä liikenteen tarkkailu vähentävät turhia kiihdytyksiä sekä jarrutuksia ja sitä kautta myös kulutusta.

Lähde: Autoklinikka 

Lue myös:

    Uusimmat