Miten rallin MM-sarjassa nyt edetään? Tommi Mäkinen kertoo seuraavista isoista keskusteluista

Meksikon MM-ralli päätettiin koronavirustilanteen myötä lauantain jälkeen, ja nyt MM-sarjassa siirrytään tauolle. Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen mukaan seuraavat suuremmat keskustelut jatkosta ollaan käymässä kuukauden päästä.

Mäkinen ei matkannut Meksikoon ollenkaan flunssan takia. Hän antoi kuitenkin tallille kisan aikana ohjeitaan etänä.

– Puhelimen välityksellä oltiin koko ajan yhteydessä. Kun oli joitain kysymyksiä, niin soiteltiin. Meillä ammatti-ihmiset osaavat hoitaa hommat näinkin, Mäkinen kertoo MTV Urheilulle.

Ralli sujui Toyotalta kelpo malliin. Sebastien Ogier otti voiton, ja Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä ajoivat sijoille 4 ja 5.

– Kisahan meni ihan hyvin ja autot pelasivat meillä kaikilla erinomaisesti. Auto oli saatu koviin olosuhteisiin luotettavaksi.

"Joka tapauksessa kuukauden hiljaiselo"

Rallin MM-sarjassa oli seuraavaksi tarkoitus ajaa Argentiinan MM-ralli huhtikuussa, mutta kyseistä rallia on jo päätetty siirtää ja se saattaa jäädä kokonaan ajamatta. Seuraava kisa olisi tällä haavaa toukokuun loppupuolella Portugalissa, mutta koronatilanne voi muuttaa yhä ohjelmaa.

Mäkisellä on tieto, että seuraavia keskusteluja Portugalin rallista käydään kansainvälisen autoliiton FIA:n johdolla käydään huhtikuun puolivälissä. Päätöksentekoon osallistuvat tallit ja MM-sarjan promoottori.

– On vaikea ennustaa, miten korona-asia etenee ja mikä on Euroopan tilanne. Nyt on joka tapauksessa kuukauden hiljaiselo.

Toyotalle tilanne aiheuttaa osaltaan säätöliikkeitä.

– Meillä on karanteenissa koko Meksikosta tuleva porukka, mutta meillä on jatkuvaa miehitystä muiden valmistelujen ja suunnittelun osalta. Tuotekehityksessä ja tulevien kisojen autojen rakennuspuolella ovat töissä miehet, ketkä eivät ole olleet matkustamassa. He voivat jatkaa ihan normaalisti. Mutta tietenkään tauon aikana ei ole niin kiire. Ajamme vähän toimintoja alaspäin.

Lue myös:

    Uusimmat