Tommi Mäkinen seurasi MM-rallia etäkonttorilta, kun tiimille tuli kiire kotiuttaa väkensä Meksikosta – ”Aika outo tilanne”

Toyotan juhliin päivää etuajassa päättynyt Meksikon MM-ralli jää taatusti Tommi Mäkisen mieleen. Flunssan oireista kärsinyt tallipäällikkö jäi seuraamaan kisaa Tallinnaan. Viikonlopun edetessä alkoi tulla kiire talliväen kotiuttamiseksi.

Rallikiertue päätti lähteä kohti Meksikoa jatkuvasti lisääntyvien koronavirusuutisten keskellä. Kisan voittoon ajanut Sébastien Ogier kritisoi päätöstä koko tapahtuman järjestämisestä.

Mäkinen on tyytyväinen kisan keskeyttämiseen lauantain erikoiskokeiden jälkeen. Tässä kohtaa talleilla alkoi olla jo painetta väkensä kotiuttamisesta.

– Meidän matkojenvaraustyöntekijöillemme tuli kiire vaihtaa kaikki lennot. Nythän sieltä saatiin vuorokautta aikaisemmin sunnuntaina kaikkien lennot vaihdettua aikaisemmaksi ja saatiin heidät pois sieltä, Mäkinen kertoo MTV Urheilulle.

Muuten tunnelma Meksikossa oli Eurooppaan jääneen Mäkisen tietojen mukaan varsin rauhallinen. Hän oli käynyt keskustelua Toyotan urheilutoimenjohtajan Kaj Lindströmin kanssa.

– Siellähän ei ollut Meksikossa oikeastaan (mitään huolta). Tilanne oli hyvinkin rauhallinen minun ymmärtääkseni. Kun tilanne muuttui päivä päivältä aika paljon, niin huoli tuli, että pääseekö sieltä sitten lähtemään pois. Meksiko itsessään, ja León siellä syrjässä eivät ole itsessään korona-aluetta, Mäkinen tarkentaa.

– Varmasti ihan oikea päätös oli sitten, että lopetettiin lauantaipäivän jälkeen, kun oltiin jo kisaa ajamassa, niin saatiin se kisa ainakin noin about kokonaisuudessaan ajettua. Totta kai se on aika vaikea tilanne.

Toyota otti kolmen osakilpailun jälkeen valmistajien MM-sarjassa nyt 21 pisteen johdon Hyundaihin. Kuljettajien sarjassa Ogier johtaa tallikaveriaan Elfyn Evansia kahdeksalla pisteellä, joten tapahtuma oli Mäkisen tallin kannalta menestys.

– Kyllähän se voitto hieno on, vaikkakin tilanne on tällainen kuin on. Muutenhan tämä on aika outo tilanne tuon koronan takia, mutta kisahan meni hyvin ja autot meillä pelasivat erinomaisesti. Auto on saatu luotettavaksi kovissa olosuhteissa, Mäkinen kehuu.

Etäyhteys Tallinnasta

Ratkaisu Mäkisen jäämisestä Suomeen tehtiin juuri ennen matkaan lähtöä. Koronaviruspandemian takia pienetkin flunssaoireet on nyt otettava tarkkaan seurantaan. Näin ollen tallipäällikkö jäi seuraamaan tapahtumia Tallinnasta.

– Olin etänä koko ajan tässä kuulolla, ja puhelimen välityksellä oltiin koko ajan yhteydessä, kun sinne oli jotain kysymyksiä. Mutta ei siinä mitään, ihan ok se meni. Meillä ammatti-ihmiset osaavat hoitaa homman, vaikka näinkin toimitaan, Mäkinen sanoo.

– Minulla oli vain siinä jo jonkin aikaa sellainen olo, kun piti lähteä sinne, että onko pientä flunssaa yrittänyt. En viitsinyt sitten lähteä, kun oli sen oloinen, että olisi saattanut tulla vähän lämpöä.

– Se oli vähän riski, joten tulimme siihen tulokseen, että parempi jäädä kokonaan pois reissusta, Mäkinen toteaa.

Juttua korjattu klo 11.54: Toyotan nykyinen urheilutoimenjohtaja on Kaj Lindström, ei Jarmo Lehtinen.

Toinen korjaus klo 12.17: Mäkinen seurasi kisaa Tallinnasta, ei Puuppolasta.

Lue myös:

    Uusimmat