Miten pelaajat kommunikoivat korvia huumaavassa metelissä? Pep Guardiola opetti Manuel Neuerille tärkeän taidon

Liverpool isännöi Mestarien liigan neljännesvälierissä tiistaina Anfieldilla Bayern Münchenia. Stadionin tunnelman tietävät jalkapallomaailmassa kaikki, mukaan lukien Bayern-vahti Manuel Neuer.

Anfieldin kaltaisessa tiiviissä hornankattilassa yleisö on melkein maalivahdin niskassa ja pauhaa omia ajatuksia äänekkäämmin. Maailman parhaaksi maalivahdiksi useasti tituleerattu Neuer tietää millaisia haasteita se tuo pelaajien väliseen kommunikointiin.

– Kaikki, jotka katsovat paljon jalkapalloa, tietävät Anfieldin erityisen tunnelman ja siellä odottavan melun. Pidän kannattajien metelistä maalin lähellä, Neuer sanoi ESPN:n mukaan.

– Anfieldin kaltaisissa paikoissa haastavaksi muodostuu kommunikointi pelaajien kanssa. Pitää kommunikoida eri tavalla. Kun näkee toisen pelaajan, hyvällä kehonkielellä viestitään mitä tapahtuu.

Neuer jakaa kiitosta myös entiselle managerilleen Pep Guardiolalle.

– On helppo seurata valmentajaa, jolla on hyvä ja selkeä kehonkieli. Pep näytti meille harjoituskentällä paljon asioita ja käytti runsaasti kehonkieltä harjoituksissa ja otteluissa.

Tiistaina nähdään myös kahden eliittimaalivahdin kaksintaistelu. Neuer jakaa kehuja Liverpool-vahti Alissonille.

– Pidän hänen tyylistään. Olen nähnyt hänet Roomassa ja Brasilian maajoukkueessa, hän tekee mahtavaa työtä, Neuer sanoi.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.


Lue myös:

    Uusimmat