Manchester Cityn saksalaistähti janoaa menestystä Mestarien liigassa – “Syvin kuilu oli Liverpoolille putoaminen”

Manchester Cityn saksalaisen keskikenttäpelaajan İlkay Gündoğanin mukaan Manchester Cityn on voitettava Mestarien liiga, jos se haluaa lukeutua Euroopan parhaiden seurojen joukkoon. City kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa keskiviikkona Schalken.

City on voittanut Valioliigan kolme kertaa sen jälkeen, kun Abu Dhabi United Group osti seuran vuonna 2008. Mestarien liigassa joukkue on kuitenkin edennyt Mestarien liigan välieriin vain kerran.

– Jos haluaa kuulua kansainväliseen eliittiin, täytyy voittaa tämä pokaali, Gündoğan sanoi Reutersin mukaan.

– Uskon, että jos jonakin päivänä voitamme Mestarien liigan, seura astuu uuteen aikakauteen. Silloin olisimme samalla viivalla Realin, Barcelonan, Bayernin ja Juventuksen kanssa. Seurojen, jotka ovat ehkä yhden askeleen meitä edellä. Eivät ehkä tavassa pelata jalkapalloa, mutta seuroina kokonaisuutena.

City on pudonnut neljännesvälierävaiheessa kolme kertaa viimeisen viiden vuoden aikana. Joukkue vieraili välierävaiheessa vuonna 2016, jolloin Real Madrid pudotti sen loppuottelusta yhteismaalein 1-0.

– Olemme kokeneet paljon viime vuosina, eikä tietenkään pelkästään positiivisia asioita. Meidän olisi pitänyt voittaa Mestarien liiga ainakin kerran. Syvin kuilu oli Liverpoolille putoaminen viime kaudella. Tästä syystä motivaatiomme mennä pitkälle tänä vuonna on valtava, ja uskon, että meillä on kaikki mitä siihen vaaditaan, Gündoğan lisäsi.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat