Miten parisuhteessa pidetään kipinää yllä? Seksuaaliterapeutti muistuttaa, mikä asia "pitää opetella"

Seksuaaliterapeutti on ihmisoikeuksien puolella: "Lisää ymmärrystä tarvitaan hallituksesta asti" 8:53
Mitä mieltä seksuaaliterapeutti on seksuaalioikeuksista? Katso koko haastattelu videolta.

Pitkässä parisuhteessa kipinä voi alkaa hiipua. Miten seksuaaliterapeutti kehottaa toimimaan, jos kipinää mielii pitää yllä?

Alkaako romanttinen ja seksuaalinen kipinä hiipua parisuhteessasi vai puuttuuko se jo kokonaan? Huomenta Suomessa viime viikonloppuna vieraillut seksuaaliterapeutti Marja Kihlström antoi vinkkinsä kipinän ylläpitämiseen.

– Se lähtee itsestä. 

Kihlström kehottaa jokaista tutkimaan omaa seksuaalisuuttaan.

– Sehän muuttuu läpi elämän. Jos sä aattelet, että se on 25-vuotiaana hoidettu, niin ei! Vaan se elää koko ajan. Täytyy olla rehellinen sille, mitä itse toivoo ja tarvitsee. Joskus voi olla haasteita vaikka kehonkuvan kanssa, niin sitten sitä täytyy parantaa.

Kihlström muistuttaa myös, ettei kommunikaatiota sovi unohtaa.

– Sitten pitää opetella sitä puhumista. Olen ollut kymmenen vuotta naimisissa, niin vaikka mä olen seksuaaliterapeutti ja yrittänyt opettaa miestäni ymmärtämään minua, niin ei hän ole edelleenkään ajatustenlukija, Kihlström kertoo.

Eikö suutarin lapsilla siis ole kenkiä? Joutuuko seksuaaliterapeutti ottamaan omista neuvoistaan vaarin myös omassa parisuhteessaan?

– Minäkin olen välillä v*ttumainen vaimo myöskin, nalkutan, ja käyttäydyn sillä tavalla, että jopa lapsetkin voivat todeta, että nyt äiti on epäreilu iskälle, mutta sitten vuosien varrella se on lisääntynyt, että mä osaan ehkä myöntää virheeni, pyytää anteeksi ja sitten me löydetään se yhteinen sävel – ja kipinää on, Kihlström hymyilee.

Kihlstörm kertoi Antero Mertarannan haastattelussa myös mielipiteensä seksuaalioikeuksista ja seksuaalikasvatuksesta. Seksuaaliterapeutti kertoo myös juontamansa Naked Attraction -ohjelman kolmannesta kaudesta. Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat