Mainos

Video: Onko seksistä vaikea puhua? Testaa Maaret Kallion intiimiä tehtävää

Maaret Kallio vinkkaa, että illan jaksossa nähtävä väritystehtävä kannattaa ottaa käyttöön myös kotioloissa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman tulevassa jaksossa 29.9. keskustellaan seksistä. Psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallion vastaanotolla parit saavat intiimin väritystehtävän, jossa heidän tulee värittää piirroshahmon kehonosia sen mukaan, millaista kosketusta he alueelle kaipaavat.

Kallio kehottaa katsojia kokeilemaan vastaavaa väritystehtävää kotona oman kumppanin kanssa.

– Oman kumppanin kanssa voi käydä läpi, mitkä ovat minulle sellaisia tärkeitä kohtia ja mihin haluan, että minua kosketaan. Ja toisaalta, mitkä paikat taas ovat minulle vaikeampia, Kallio ohjeistaa.

– Kutsun tehtävää pesulapuksi. Kun ostamme uuden vaatteen, niin fiksu tyyppi katsoo, mitä merkintöjä siellä on. Tämä harjoitus on vähän samanlainen, hän kuvailee.

Kallio painottaakin kommunikaation merkitystä hyvän seksielämän kannalta.

– Niissä parisuhteissa, joissa seksistä ja omista tarpeista ja haluista keskustellaan, on parempi seksielämä. Seksipuheella ja seksillä on voimakas korrelaatio keskenään ja juuri siihen pyrin tällä tehtävällä, asiantuntija kertoo.

– Hirveän usein suomalaisessa parisuhteessa ei puhuta seksistä, vaan odotetaan, että toinen on ajatustenlukija. Mutta sellaista on turha odottaa, ja siihen tein välineeksi tämän tehtävän, hän jatkaa. 

"Seksistä, omista tarpeista ja toiveista täytyy puhua aina"

Omia tarpeitaan tulee myös päivittää suhteen edetessä, tarpeet ja halut kun usein muuttuvat pitkässä parisuhteessa elämäntilanteiden mukaan.

– Seksistä, omista tarpeista ja toiveista ja siitä, mitä ei halua, täytyy puhua aina, Kallio painottaa.

– Eteenkin pitkissä suhteissa saattaa tulla sellainen ajatus, että mehän olemme tästä jo aikanaan keskustelleet, mutta ihminen kuitenkin muuttuu koko ajan. Naisella esimerkiksi raskaudet tai kuukautiskierto vaikuttavat kehoon ja siihen, mikä kohta kehossa saattaa tuntua herkältä, hän toteaa.

Katso, kuinka Tanja ja Roni reagoivat Maaretin väritystehtävään! 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.