Miten Jesse Puljujärvelle käy? Kärpistä vahvistetaan Pohjois-Amerikasta kantautuneet viestit

Kotimaisessa SM-liigassa syksyn ylivoimaisesti seuratuin pelaaja ja hahmo on ollut Jesse Puljujärvi, joka palasi Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen. Huippulupauksena rapakon taakse lähtenyt Puljujärvi teki vuoden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Puljujärveä on kuitenkin viety nopealla aikataululla takaisin NHL:ään.

Puljujärvi, 21, päätti palata takaisin Suomeen, kun hän ajautui umpikujaan NHL-seura Edmonton Oilersin riveissä. Vähäinen peliaika, pomputtelu taalajäiden ja farmiseuran välillä sekä suorastaan pysähtynyt kehityskäyrä ajoivat radikaaleihin ratkaisuihin. Puljujärven leiri on pyytänyt muun muassa vaihtokauppaa muualle.

Kun mitään ei tapahtunut, Puljujärvi teki oman ratkaisun. Vuoden sopimus Kärppiin.

Kyseisessä diilissä on pykälä, jonka myötä Puljujärvi voisi palata pika-aikataululla takaisin rapakon taakse. Tilanne on pysynyt muuttumattomana, sillä Oilers ei ole kaupannut Puljujärven oikeuksia muualle.

Tuoreeltaan Sportsnetin toimittaja Chris Johnston kertoi saaneensa viestejä, joiden mukaan Puljujärvi jäisi koko kaudeksi Ouluun ja Kärppiin.

Samaiset viestit ja näkemykset vahvistetaan oululaisseuran sisältä.

– Teimme koko kauden mittaisen sopimuksen, tiedostaen sen, että hänellä on 1.12. asti aikaa siirtyä NHL:ään. Mutta mitään siihen liittyvää indikaatiota ei ole tullut, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo MTV Urheilulle.

Ahon mukaan asiasta ei ole keskusteltu sen enempää Puljujärven kanssa.

Se, että Puljujärvi jäisi koko kaudeksi Suomeen, on se ajatus, johon koko paluu rakennettiin.

– Juuri siksi päädyimme tuohon sopimusratkaisuun. Halusimme luoda kodin ja turvallisen paikan kehittyä, jossa voi saada niitä tarvittavia onnistumisia. Tätä kautta hän voisi päästä takaisin sinne, missä se hänen oma unelma ja tavoite on, Aho pohtii.

Ahon mukaan Kärppiä kohtaan riittää laajaa kiinnostusta NHL:n puolelta. Monet seurat tarkkailevat Puljujärven lisäksi muitakin oululaisseuran huippulupauksia.

– Ei se Puljujärveä kohtaan osoitettu kiinnostus ole näkynyt mitenkään merkittävästi meidän arjessa. Mitenkään siten, että meihin oltaisiin oltu suoraan yhteydessä, Aho kertoo.

Kärppien riveissä Puljujärvi on ollut näkyvä hahmo. Syksyn 11 liigaottelussa hänelle on merkattu tehot 5+6=11. Tämän lisäksi Puljujärven pelistä on näkynyt äärimmäisen lupaavia merkkejä.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Jesse on tehnyt valtavasti hommia joukkueen eteen. Hän on saanut myös tulosta aikaiseksi ja hänestä näkee sen, että hän nauttii arjesta.

– Kauteen lähtö on ollut todella positiivinen, Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho hehkuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat