NHL-seurapomo väläyttelee rajua vaihtoehtoa Jesse Puljujärven kohdalla

28:52
Videolla Tulosruudun tuorein NHL-katsaus.

NHL-seura Edmonton Oilersin kiekkopomo Ken Holland avasi suomalaishyökkääjän Jesse Puljujärven tilannetta The Athleticin haastattelussa.

21-vuotisa Puljujärvi palasi kesällä takaisin Suomeen yhteensä kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. Puljujärvi oli ajautunut umpikujaan Oilersissa, jossa hänen peliaikansa oli jäänyt vähäiseksi.

Puljujärven leiri pyysi Oilersilta vaihtokauppaa muualle. Kun mitään ei tapahtunut, päätti suomalaishyökkääjä tehdä omia ratkaisuja.

Puljujärvi allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Oilers säilytti kuitenkin Puljujärven oikeudet, sillä se teki tarvittavan sopimustarjouksen suomalaishyökkääjälle.

Kuluneen syksyn aikana yksi jännityksen kohde liittyi siihen, siirtyykö Puljujärvi nopealla aikataululla takaisin Pohjois-Amerikkaan. Puljujärvi on NHL:n suuntaan rajoitettu vapaa agentti, mikä tarkoittaa sitä, että hänen olisi pitänyt tehdä sopimus jonkun seuran kanssa viimeistään joulukuun ensimmäisenä päivänä. Mitään ei tapahtunut ja Puljujärvi jatkoi pelaamista Kärpissä.

Nyt silmissä kiiltää uusi päivämäärä: 24.2. Tuolloin NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu.

Puljujärven nimi on jälleen tapetilla, sillä Oilers voi käyttää hänen oikeuksiaan vaihtotavarana.

Vaihtoehdot

The Athleticin toimittajan Pierre LeBrunin haastattelussa Holland listasi neljä Puljujärveen liittyvää vaihtoehtoa.

– Yksi iso kysymys on se, että haluammeko kaupata hänet jonkun lyhytkestoisen ratkaisun yhteydessä? Hän on 21-vuotias pelaaja, joka varattiin neljännellä vuorolla NHL:ään. Haluammeko myydä hänet sellaisessa kaupassa, jossa saamme vain jonkun vuokrapelaajan, jonka menetämme heti kesällä? Holland aloitti listauksen.

– Numero kaksi on se, että kauppaammeko hänet kesän varaustilaisuudessa? Silloin puhuttaisiin ”normaalista” vaihtokaupasta.

Kolmas vaihtoehto on puolestaan sellainen, josta Puljujärven kohdalla ei olla paljoa puhuttu. Mitä jos hänen Euroopan vierailu pitkittyy? 

Tähän liittyen Puljujärvi heitti porkkaanaa Puljujärven suuntaan.

– Jos sopivaa kauppaa ei löydy, niin hänen pitäisi päättää, että haluaako hän pelata myös ensi kaudella Euroopassa vai palaako hän takaisin Edmonton Oilersiin? En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ennen kuin käyn taas vaihtoehtoja läpi.

Holland vahvisti, että hän sai syksyllä tarjouksia Puljujärvestä.

– Ne eivät olleet kuteinkaan riittävän hyviä, että olisimme tehneet liikkeitä.

Puljujärvi on nakuttanut tämän kauden 33 liigaottelussa tehot 13+17=30. Tämän lisäksi hän on ollut mukana kahdessa A-maajoukkueturnauksessa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja