Mitä tehdä, jos himoitsee aviomiehen parasta ystävää? Näin kommentoi lukijaraati: "Jos et pääse ihastuksesta yli..."

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS: Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Himoitsen mieheni parasta ystävää ja tiedän, että tunne ei ole yksipuolinen. Olemme kumpikin naimisissa olevia. Tilanne on ollut samanlainen jo pitkään ja näemme säännöllisesti porukalla. Miten tämän asian kanssa voi elää, kun tunne ei laimene?" kysyy nimimerkki Naimisissa oleva nainen.

Näin raati vastasi

"Kai niitä tunteita voi olla ja tulla, toinen asia on, miten hoidat asian. Teetkö jotain sille vai annatko olla?"
– Nainen, 34, avoliitossa

"Kerro suoraan asiasta miehellesi (avoimuus ja sen myötä avoin kommunikaatio ihastuksesta, tunteista ja himoista on elintärkeää ihmissuhteelle) ja tulkaa yhteisesti ajatukseen siitä, miten asiaa voisi ratkaista tai siihen voisi vaikuttaa."
– Miesoletettu, 37, ihmissuhteessa

"Olisin vähän aikaa näkemättä kyseistä miestä, jospa tunteet laantuisivat pikkuhiljaa, keskity aviomieheesi jonkun aikaa, ja jos et pääse ihastuksesta yli, kannattaa keskustella siitä miehen ja aviomiehen kanssa."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Jos tunne on molemminpuolinen, erotkaa puolisoistanne ja katsokaa, tuleeko teidän jutustanne oikeasti jotain. Itseään varten täällä eletään kuitenkin. Eihän tuossa ole mitään miettimistä."
– Nainen, 40, sinkku

"Ihan ensiksi miettisin, mitä tunnen omaa kumppaniani kohtaan. Ja tämän jälkeen, mitä ne tunteet itselle merkitsee – onko antautuminen tälle himolle sen väärti, että haluat sen tehdä ja mahdollisesti tehdä jotain peruuttamatonta puolisosi suhteen?"
– Nainen, 34, naimisissa

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit. Juttu jatkuu videon alla.

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
Moni ymmärtää sisimmässään, kun parisuhde on etenemässä huonoon suuntaan. Pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä listaa suhteen hälytysmerkit.

"Omasta puolestani ystäväni kanssa saisi kyllä toteuttaa himojaan, kunhan hän ja hänen puolisonsakin on ok asian kanssa. Keskustelujahan tämä vaatii, että saa kunnialla maaliin ja hyvin luottamuksellisia suhteita ja tiedostavia ihmisiä. Ja riskejä on silti."
– Mies, 31, avoliitossa

"Jos miehesi tuntisi näin ystävääsi kohtaan, miten toivoisit hänen toimivan. Teoistaan pitää kantaa vastuu, helli seurauksia fantasian sijaan. Laita asiat vaakakuppeihin, valitse: ja sitoudu valintaasi. On se mikä vain. Ja kanna vastuusi."
– Nainen, 40, avoliitossa

"Kysy itseltäsi, miksi himoitset toista? Entä himoitsetko omaa miestäsi? Tämän jälkeen anna mennä, jos se tuntuu oikealta, mutta tiedosta, mitä rikot, jos valinta on toinen."
– Mies, 36, avioliitossa

"No, sen kanssa vaan eletään tai sitten erotaan ja katsotaan, mihin himot johtavat. Kokemuksesta voin kertoa, että pettäminen sattuu eniten tietysti petettyyn, mutta myös pettäjään eikä kukaan ansaitse sellaista kohtelua. Puolisoa tulee kunnioittaa ja arvostaa."
– Nainen, 44, avoliitossa

"Pohtisin vakavasti nyt sitä, mitä haluan elämältä. Eroa nykyisestä suhteesta, jos se ei miellytä, mutta sen jälkeen etsi uusia ihastuksia muualta. Miehen parhaaseen ystävään ihastuminen on ehkä nyt vain merkki siitä, että et voi suhteessa hyvin."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Ymmärrän kemian ja väreilyn. Ja miten vaikea sitä on vastustaa. Kuitenkin kannattaa muistaa mitä siitä seuraa, jos annatte himoillenne vallan. Oletko valmis kantamaan seuraukset? Himo laantuu kyllä, kun sitä ei ruoki. Mieti siis hyvin tarkkaan siirtosi."
– Nainen, 36, kihloissa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat