Pitäisikö häät perua, koska epäröin naimisiinmenoa? Näin vastaa lukijaraati: "Merkkejä, jotka kertovat ongelmista"

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS VIDEO: Milloin olisi parempi vain erota? Asiantuntija antaa ohjenuoran.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Kesähäät ovat tulossa kovaa vauhtia, mutta minusta on alkanut tuntumaan, etten pysty olemaan suhteessa täysin oma itseni. Rakastan kyllä puolisoani, mutta olen alkanut epäillä naimisiin menoa ja ylipäätään onnellisuuttani suhteessa. Olen yrittänyt hieman avautua tästä myös puolisolleni, mutta hän suunnittelee häitä niin innoissaan, ettei tunnu rekisteröivän huoliani. Onko normaalia epäröidä näin paljon ennen häitä ja miten tilannetta saisi ratkottua, kun save the date -kortit on jo lähetetty?" kysyy nimimerkki Perutaanko häät?

Näin raati vastasi

"Sinun kannattaisi ottaa asia puheeksi pian. Kertoa miltä sinusta tuntuu, täysin rehellisesti. Todennäköisesti naimisiinmeno on suuri virhe, jos ajattelet noin. Asian kerrottuasi alkaa vuosisadan sota, mutta se on hinta siitä, että voit itse hyvin."
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Järjestä rauhallinen hetki, jolloin puolisosi keskittyy vain sinuun eikä mihinkään muuhun ja kerro, miltä sinusta tuntuu. Jos hän aikuisten oikeasti välittää sinusta, hän kuuntelee sitä, miltä sinusta tuntuu! Muussa tapauksessa ota ero."
– Nainen, 36, sinkku

"Toiselle avioliitto on tärkeämpi kuin toiselle. Ehkä se sinulle ei ole ajankohtainen vielä. Ehkä se pelottaa sinua. Pysähdy ja pyydä aikalisää. Ei ole kiire naimisiin."
– Nainen, 41, avioliitossa

Katso myös: Nämä merkit kertovat, että rakkautenne on hiipumassa. Juttu jatkuu videon alla.

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
Haastattelussa pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

"Juttele miehesi kanssa tunteistasi. Sillä ei ole mitään väliä, vaikka häät jouduttaisiinkin perumaan, jos toinen vaihtoehto on mennä naimisiin väärän tyypin kanssa."
– Nainen, 31, kihloissa

"Mielestäni kannattaisi siirtää häitä vaikka vuodella eteenpäin niin sitten voisi olla varma asiasta."
– Nainen, 34, sinkku

"Olla oma itsensä on ihmisen perusoikeus. Et varmasti voi olla täysin tyytyväinen elämääsi, jos tämä oikeus puuttuu. Eli "save the date" korttien tilalle "I'll save my life" -kortit. Naimisiinmeno ei koskaan poista ongelmia, vaan lisää niitä."
– Nainen, 44, etäsuhteessa

"Jos parin seuraavan kuukauden aikana olisitkin vain oma itsesi estoitta ja katsot, miten toinen sen ottaa vastaan. Sittenhän sen näette, johtaako se kriisiin ja millaisia toimia vaatii saada suhde molempien onnellisuutta tukevaksi. Vielä ehtii."
– Nainen, 27, sinkku

"En menisi naimisiin tuossa tilanteessa. Jos epäröit, etkä voi olla oma itsesi suhteessa nyt, miten voisit olla oma itsesi naimisissakaan? Parisuhdeterapiaa yrittäisin ennen häiden perumista."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Kuuntele itseäsi. Jos tosiaan tuntuu siltä, että et voi olla oma itsesi suhteessa ja tuntuu, ettei toinen kuuntele sinun huoliasi, on aika tehdä päätös. En usko, että tuollaiset asiat ovat pelkkää hääjännitystä vaan merkkejä, jotka kertovat ongelmista."
– Nainen, 28, sinkku

"Mikäli omaa onnellisuuttaan ja suhteen tilaa täytyy miettiä, on jotain suhteessa pielessä. Peruisin häät."
– Nainen, 53, naimisissa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat