Minttu Wikbergistä Vuoden nuori suunnittelija

Vuoden 2003 nuoren suunnittelijan tittelin vei Minttu Wikberg omaperäisellä asukokonaisuudellaan.

Vaatesuunnittelun opiskelija Minttu Wikberg on valittu Vuoden 2003 nuoreksi suunnittelijaksi. Valitsijaraadin mukaan Wikbergin suunnittelema asukokonaisuus erottui edukseen omaperäisyytensä takia.

Vaatteet ovat nuorekkaita ja moderneja ja niissä on silkkipainotekniikalla tehtyjä kuvia onnellisista vanhuksista. 29-vuotias Vikberg opiskelee ensimmäistä vuotta vaatesuunnittelua Taideteollisessa Korkeakoulussa. 5 000 euron kannustuspalkinto annetaan hänelle Helsingin Muotimessuilla 24. elokuuta. Vikberg saa messuilla myös oman osastonsa.

Terveydenhoitajasta vaatesuunnittelijaksi

Karkkilassa syntynyt Wikberg opiskeli lukion jälkeen terveydenhoitajaksi ja työskenteli jonkin aikaa Suomessa. Tämän jälkeen hän lähti sairaanhoitajaksi Britanniaan. Vaatesuunnittelu alkoi kuitenkin kiinnostaa Wikbergiä ja hän aloitti opiskelun Reading School of Arts & Designissa. Tämän jälkeen hän opiskeli neulealaa Hämeenlinnassa Watterhoffilla. Wikberg pääsi toisella hakukerralla Taideteolliseen korkeakouluun vaatesuunnittelun ja pukutaiteen linjalle.

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ja Suomen Messusäätiön vuosittain järjestämä kilpailu, joka on pidetty Helsingin Muotimessujen yhteydessä vuodesta 1995 lähtein. Kilpailuun voivat osallistua suomalaiset vaatesuunnittelun opiskelijat. Kilpailun tarkoituksena on löytää tuoreita ideoita ja ratkaisuja ja kannustaa nuoria suunnittelijoita ja kotimaista vaateteollisuutta.

Lämmin ja inhimillinen idea

Idea painaa vanhusten kuvia nuorekkaisiin vaatteisiin tuli Wikbergin mieleen pari vuotta sitten, kun hän näki kirjastossa Mikko Savolaisen ja Ismo Holtan valokuvateoksen Vanhuksia. Wikberg löysi isänsä arkistosta vanhoja kuvia, joista hän muokkasi tietokoneella käsittelemällä silkkipainotekniikkaan sopivia.

Malliston toteutuksen muodot ja värit seuraavat trendejä, jolloin printtiaihe loi vaatteisiin kiinnostavan kontrastin.
- Idea tuntui lämpimältä ja inhimilliseltä, sanoo Wikberg.

Printtipaitoja on myyty kesäkuun alusta Designmuseon myymälässä Helsingissä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat